Ufuk 2020 Yaşar’da anlatıldı

Ufuk 2020 Eğitim ve Bilgi Günü kapsamında, TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi ve Yaşar Üniversitesi Avrupa Birliği Merkezi işbirliği ile Yaşar Üniversitesi’nde bir etkinlik düzenlendi.

Açılış konuşmalarını Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer ve AB Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gökay Özerim’in gerçekleştirdiği etkinlikte, TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Müdürü Dr. Selda Aydoğan, TÜBİTAK  Ufuk 2020 Programı uzmanları Numan Gölükcü ve İlknur Yılmaz programa ilişkin bilgileri Yaşar Üniversitesi ve Ege Bölgesi’ndeki çeşitli kurumlardan gelen yaklaşık 100 katılımcı ile paylaştı.

AB Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gökay Özerim
AB Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gökay Özerim

Araştırmacıların ve kuruluş temsilcilerinin katılımına açık olan Eğitim ve Bilgi Günü kapsamında, TÜBİTAK Ufuk 2020 Destek ve Ödül Programları, Güvenilir, Temiz ve Verimli Enerji Alanı, araştırma kuruluşu personelinin akademi ve sanayi kuruluşları arasında değişimini destekleyen RISE Programı, doktora sonrası araştırmacıların uluslararası dolaşımını sağlayan IF Programı, kariyerine yeni başlamış araştırmacıları eğitmeye yönelik ITN Programı, proje başvuru ve değerlendirme süreci, hakemlik kaydı ve EURAXESS konularında TÜBİTAK uzmanları tarafından bilgilendirmeler yapıldı.

Eğitim ve Bilgi Günü dahilinde, Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arif Hepbaşlı,  Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emrah Bıyık ve Yaşar Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Feray Maden uygulanan ve kurum koordinatörü oldukları UFUK 2020 projelerini başarı hikayesi olarak katılımcılar ile paylaştı.