Türkçeyi öğrenmeden dönmeyecekler

Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Okutmanı Meltem İmrol eğitimlerin haftada 3 saati aşkın sürdüğünü söyledi.

 

Yaşar Üniversitesi’nde çalışmalarını sürdüren yabancı uyruklu akademisyenler için Türkçe eğitimi dersi verilmeye başlandı.  Kilometreler ötesinden gelerek mesleki kariyerlerini Türkiye’de sürdüren yabancı akademisyenlerin günlük hayatlarını kolaylaştırmak ve şehir ile bütünleşmelerini sağlamak amacıyla başlatılan Türkçe dersleri 1 yıl boyunca devam edecek.

YSR turkce (2)

GÜNDELİK YAŞAMDA ZORLANMAYACAKLAR

Eğitimlerden ABD’li, İtalyan, İspanyol, Yunan ve Bulgar uyruklu akademisyenlerin yararlandığını belirten Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Okutmanı Meltem İmrol, dersler hakkında bilgi verdi. Her hafta gerçekleştirilecek derslerde özellikle gündemlik yaşamda en çok kullanılan sözcükleri öğretmeyi amaçladıklarını ifade eden İmrol, “Yaşamlarını uzun veya kısa bir süreliğine İzmir’de sürdürecek olan yabancı çalışanlarımızın alışveriş yaptıklarında, bir toplu ulaşım aracına bindiklerinde veya bir restaurantta bulunduklarında kendilerini istedikleri gibi ifade etmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Yabancı bir şehirde olduklarını hissetmeden, eğitimlerini sürdürmelerini istedik. 1 yıl sonunda Türkçe iletişim kurmaya başladıklarında kenti ve bizleri daha iyi anlayacaklarını düşünüyorum” dedi.

YSR turkce (3)

BEYİN GÖÇÜ TERSİNE DÖNÜYOR

Beyin göçünün tersine dönmesi ile Türkiye’yi tercih eden uluslararası öğrenci ve öğretim elemanı sayısın her geçen gün arttığına dikkat çeken Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Engin Ayvaz, “Beyin göçünün tersine dönmesi ile birlikte ülkemizi ve Yaşar Üniversitesi’ni tercih eden uluslararası öğrenci ve öğretim elemanı sayısı her geçen gün katlanarak artıyor. Bu öğrenci ve öğretim üyelerinin başarılı bir eğitim hayatı geçirmesi için Türk kültürü ile bütünleşmeleri de büyük önem taşıyor. Bu nedenle Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde yıllardır uluslararası öğrencilere kampüs içinde ve dışında günlük hayatlarını devam ettirecek düzeyde Türkçe dersi verilmekte. Bu uygulamayı yabancı öğretim elemanları için de gerçekleştirmeye başladık. Bu derslere gelen katılımcılar hem eğlenerek kaynaşıyor hem de Türkçe öğreniyorlar.” bilgisini verdi.

Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Okutmanı Meltem İmrol eğitimlerin haftada 3 saati aşkın sürdüğünü söyledi.
Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Okutmanı Meltem İmrol eğitimlerin haftada 3 saati aşkın sürdüğünü söyledi.