Tercihlerde ‘Yaşar’a büyük ilgi

 ÖSYM tarafından açıklanan LYS  sonuçlarına göre Yaşar Üniversitesi, kontenjanlarını yüksek bir oranda  doldurarak adayların  en çok  tercih ettiği üniversiteler arasında yer aldı.

 Yaşar Üniversitesi 2012 LYS sonuçlarına Türkiye’nin en çok tercih edilen üniversitelerden biri oldu. Üniversite kontenjanlarının yüksek bir oranda dolduğunu açıklayan YÜ yetkilileri ”Adaylar,  Avrupa Birliği Komisyonu tarafından Erasmus Değişim Programı’nda Avrupa’nın en cazip 20 üniversitesi arasında gösterilen  Yaşar Üniversitesi’ni  başarılarını ve güçlü akademik kadrosunu da göz önüne alarak tercih etti.” şeklinde konuştu.

 

Yaşar Üniversitesi’ni tercih eden adaylara  gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür eden yetkililer yaptıkları açıklamada, ’’Yeni bölümler, yeni gereksinimler ve toplumdaki geleceğe ilişkin eğilimleri saptayarak yol haritası izliyoruz. Dünyanın dört bir yanından alanında uzman akademisyenleri bir araya getirerek öğrencilerimizin sadece okuldaki eğitimleri ile değil meslek yaşamlarında da başarıyla yollarına devam etmelerini destekliyoruz. Ayrıca, üniversitemiz Türkiye’nin Avrupa Birliği(AB) fonlarından kazandığı 11 projenin 5’ini tek başına yürütmektedir.’’ dedi.

 İzmir’de bir ilk

 YÜ Mühendislik Fakültesi bünyesinde açılacak Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü, 2012-2013 akademik yılında öğretime başlayacak. Bölümün İzmir ve Ege Bölgesi’nde ilk olduğunu  belirten yetkililer,  “İzmir’in sahip olduğu kaynakları, değerini artırarak İzmir’e ve Ege’ye geri döndürmeye çalışıyoruz. İncelediğimizde gördük ki bu sözünü ettiğimiz enerji kaynaklarından insanları yararlandırma konusunda bölge üniversitelerinde herhangi bir Enerji Sistemleri Mühendisi yetiştiren bir bölüm yok.” diye konuştu.

no images were found