Ege’nin iki yakası müzikle buluşuyor

Yaşar, Türk ve Yunan müzisyenleri buluşturuyor

 Ekonomik krizle oldukça zor günler geçiren Yunanistan’dan İzmir’e gelecek olan sanatçılar barış için “suyun iki yakası”nı buluşturacaklar.

  Yaşar Üniversitesi (YÜ) ve Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası iş birliği ile düzenlenen  “Türk Yunan Gençlik Senfoni Orkestrası” konserlerinin ilki 24 Ağustos Cuma günü Sığacık Kaleiçi’nde başlıyor. Türk ve Yunan müzisyenleri bir araya getirecek olan konserler halka ücretsiz gerçekleştirilecek.    

 2008 yılında her iki ülkeden yaşları 18-28 arası  yaklaşık 70 müzisyenin bir araya gelmesiyle kurulan Türk Yunan Gençlik Senfoni Orkestrası başarılı konserlere imza atmaya devam ediyor. Her yaz bir araya gelerek Yunanistan ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde konserler veren orkestra bu yıl da Türkiye’deki konserlerini 24 Ağustos Cuma günü Sığacık Kaleiçi’nde ve 26 Ağustos Pazar günü Çeşme Altın Yunus Oteli’nde gerçekleştirecek. Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası’nın Türkiye’deki bütün müzik okullarından1 yıl boyunca yaptığı sınavlarla belirlediği genç müzisyenlerin de yer aldığı orkestrada Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü’nden ise 4 başarılı öğrenci bulunacak.

 Türk şef yönetecek

 Türk ve Yunan öğrencileri bir araya getirecek olan orkestrayı Türkiye’nin genç yeteneklerinden Şef Orhun Orhon yönetecek. YÜ’nün yanı sıra  Yunanistan Başkonsolosluğu, Seferihisar Belediyesi ve Altın Yunus Çeşme Turistik Tesisleri’nin destek verdiği konserler her iki ülkenin dostluk temellerine önemli katkılar sağlayacak.   

no images were found