Tasarım şehri İzmir için akademik destek

Yaşar Üniversitesi ile İçmimarlar Odası İzmir Şubesi arasında lisansüstü programları için işbirliği protokolü imzalandı. Daha önce de öğrencileri, daha eğitim alırken sektöre hazırlamak için Yaşar Üniversitesi ile birçok ortak etkinlik ve işbirliği yapan İçmimarlar Odası’nın 300’ü aşkın üyesi ve yakınları, yüksek lisans yapma imkanı bulacak.

YSR icmimarlar odasi (3)

Selçuk Yaşar Kampüsü’nde gerçekleştirilen törende, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer ile İçmimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dilara Gür Narinç protokolü imzaladı. Prof. Dr. Cemali Dinçer, “İzmirli sivil toplum kuruluşlarıyla olan işbirliklerimiz devam ediyor. Üniversitede üretilen bilim ve bilgiyi paylaşmak asli görevimiz. Bu imzaladığımız 10. protokolümüz oluyor. İçmimarlar Odası üyeleri de yeni bilgilerle tazelenme fırsatı bulacak. Bugüne kadar zaten kendileriyle birçok işbirliğimiz vardı, bundan sonra da hem eğitim için hem de öğrencilerimizin sektöre hazırlanmaları için işbirliklerimiz sürecek” dedi.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer ile İçmimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dilara Gür Narinç protokolü imzaladı.
Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer ile İçmimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dilara Gür Narinç protokolü imzaladı.

Türkiye genelinde birçok üniversitede içmimarlık eğitiminin verildiğini ve odaya kayıtlı 8 bin dolayında üye olduğunu belirten İçmimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dilara Gür Narinç ise “İzmir’de üye sayımız 350 civarında. Öğrenci üye sayımız da yaklaşık 350. Bu sayıyı daha yukarılara taşıyarak, onları sektöre daha öğrencilik yıllarından hazırlamak, çalışmalarını desteklemeyi hedefliyoruz. Bu protokol de mesleki gelişim ve disiplin için güzel bir işbirliği olacak. Tasarım şehri olma hedefindeki İzmir için birlikte projeler yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

BELEDİYELERDE İÇMİMAR SAYISI YETERSİZ

Tasarım şehri olma hedefindeki İzmir’de, yaptıkları araştırmalara göre, belediyelerde yalnızca bir içmimar çalıştığını belirlediklerini ifade eden Narinç, birçok ilde çok sayıda içmimarın belediyelerde görev yaptığını, bununla ilgili başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere diğer belediyelerle de görüşeceklerini söyledi.

Yaşar Üniversitesi İçmimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zeynep Ultav da bugüne kadar öğrencilerini sektöre hazırlamak için Oda ile birlikte çeşitli etkinlikler ve projeler düzenlediklerini, Oda yetkililerinin öğrenci projelerinin jürilerinde  yer aldığını belirterek, “İşbirliğimiz resmiyet kazandı. Öğrenci üyeler projesi sayesinde, meslek odası üyesi olma tecrübesini de yaşıyorlar. Bu protokolle de birçok içmimar eğitimlerine lisansüstünde devam edecektir” diye konuştu.