6’sında piyanoya başladı, 11’inde uluslararası ödül aldı

Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) Müzik Okulu öğrencisi 11 yaşındaki Kaan Turan, Romanya’nın Bükreş kentinde düzenlenen Uluslararası Piyano Yarışması’nda 1’inci gelerek ülkesine büyük gurur yaşattı. Müziğe 6 yaşında adım atan yetenekli piyanist, ödüllerine her geçen sene bir yenisini ekliyor.

Geçtiğimiz yıllarda Mozart Akademi Ulusal Piyano Yarışması’nda Türkiye 1’inciliği elde eden Kaan Turan, çalışmalarını YÜSEM Müzik Okulu Eğitmeni ve Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Payam Gül Susanni’nin burslu öğrencisi olarak sürdürüyor.

YSR piyano (2) Çeşitli çocuk piyano festivalleri ile ustalık kurslarına da katılan ve dünya çapında bir piyanist olmak isteyen genç yetenek Bach, Czerny, Mozart ve Khachaturian’ın eserlerini çalarak Bükreş Uluslararası Piyano Yarışması’nda birincilik elde ettiğini söyledi.