Sanayi projesine 80 bin TL’lik destek

 Yaşar-Delphi işbirliği

  Yaşar Üniversitesi (YÜ) Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Adalet Öner tarafından hazırlanan sanayi projesi Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Tezleri Programı’ndan (SAN-TEZ) 80 bin liralık destek almayı başardı. YÜ, üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek amacıyla yılda iki kez gerçekleştirilen programdan İzmir’de destek almayı başaran tek vakıf üniversitesi oldu.

Sanayi şirketlerinde verimliği artırmak ve maliyetleri azaltmak amacıyla geliştirilen SAN-TEZ programı kapsamında üniversiteler ve şirketler her yıl bir araya gelerek bir sanayi projesi gerçekleştiriyorlar. Delphi Otomotiv şirketi için “Tam Zamanında Üretim Ortamında Malzeme Taşıma Operasyonlarının Analizi ve Etkinliğinin Artırılması” başlıklı bir proje geliştirdiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Adalet Öner ülkeye de katma değer katacak projenin 15 ayda tamamlanacağını söyledi.

Yrd.Doç.Dr.Adalet Öner
Yrd.Doç.Dr.Adalet Öner

Öner, “Sanayi şirketlerinin karşılaştığı problemleri çözmeye yönelik geliştirilen program kapsamında dünyanın önde gelen otomobil üreticilerine elektrik kablo ağı ve tesisatı üreten Delphi Otomotiv şirketinin İzmir fabrikasında yarı mamul kablo demetlerinin montaj hatlarına daha pratik taşınmasına yönelik bir proje geliştirdik. Şirketin AR-GE merkezi ile birlikte yürütülen proje şirketin diğer yurtiçi ve yurtdışı fabrikalarındaki üretim operasyonlarının analizi için de kullanılacaktır” dedi.

no images were found