Öğrencilerden dört pervaneli hava aracı

Öğrenciler Quadcopter yaptı 

 Yaşar Üniversitesi (YÜ)  Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri Tolga Özkan, Doğan Köseoğlu, Berkay Öz ‘ün yaptığı insansız hava aracı cep telefonuyla kumanda ediliyor.

Öğrenim gördükleri bölümle de bağlantılı olarak teknolojiyi yakından takip eden öğrenciler bir yıl boyunca üzerinde çalıştıkları Quadcopter  (Dört pervaneli) isimli hava aracını bitirdiler. Tolga Özkan, Doğan Köseoğlu, Berkay Öz ‘ün yaptığı araç, güvenlikten hava fotoğrafçılığına kadar farklı alanlarda kullanılabilme özelliğine sahip.  

Üzerine amacına uygun donanım yerleştirildiğinde Quadcopter, hem askeri hem de sivil amaçlarla kullanılabilecek, güvenlik güçlerinin şüpheli takibi yapmasından hava durumu ölçümlerine kadar pek çok alanda hizmet verebilecek. Yapım sürecinde Yaşar Üniversitesi’nden destek gören öğrencilerin tasarladığı araç, test uçuşlarından başarıyla geçti ve kullanıma hazır hale getirildi.

Cep telefonu ile kumanda edilebiliyor

Parçaları Çin’den getirilen aracın bilgisayar kodlarını yazan  ve gövde yapısını tasarlayan öğrenciler, Quadcopter’ı kendi yazdıkları bilgisayar yazılımı sayesinde cep telefonu ile kumanda edebiliyorlar. Quadcopter’ın tamamlanmasının bir seneyi bulduğunu söyleyen Tolga Özkan dört pervanenin önemli hareket özgürlüğü sağladığını belirtti.

no images were found