Prof. Dr. Erinç Yeldan “İzmir’e değer katacağız”

Dünyaca ünlü ekonomist Erinç Yeldan:
“İzmir’e değer katacağız”

Yaşar Üniversitesi (YÜ) akademik idari kadrosuna katılan dünyaca ünlü iktisatçı Prof. Dr. Erinç Yeldan, yeni akademik yılda yalnızca öğrenciler için değil kente değer katmak için de eğitim ve bilimsel üretim faaliyetlerinde bulunacaklarını söyledi. Yeldan, “Yaşar Üniversitesi Ege’nin en çağdaş, en üretken ve en “kuşkucu” kurumu olmayı amaçlıyor.  ‘Birlik, bilim ve başarı’ kavramlarını sadece bir slogan değil, fakültemizin çalışma anlayışını belirleyen bir araç olarak benimsiyoruz” dedi.

Avrupa Ekonomi Birliği’nin yayınladığı “Dünyanın en iyi ilk 500 iktisatçısı” listesinde yer alan tek Türk akademisyen YÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erinç Yeldan üniversitenin öğrenci yetiştirmedeki hedefleri açıkladı. Yaşar Üniversitesi’nin 2001 yılında gerek Türkiye’de, gerekse küresel ekonomide çok sert dönüşümlerin gerçekleştiği bir ortamda kurulduğunu hatırlatan Yeldan 2008-2009’da yaşanan küresel krizin piyasa etkileri sonrası ise “alternatifsiz tek doğru” inancının yerine “bilimsel kuşku”, “sorgulama” ve “bağımsız”, “özerk bilimsel üretim” kavramlarının yeniden üniversitelerin gündemine taşındığını söyledi. Yaşar Üniversitesi’nin de 21. yüzyılın bilimde bu dönüşümlerini öncelikle İzmir’e kazandırmak için harekete geçtiğini belirten Yeldan eğitim ve bilimsel üretim faaliyetlerini şu kıstaslara göre gerçekleştireceklerini söyledi:

“Eğitimin tek düze değil, çok yönlü, sorgulayıcı ve araştırmacı olması gerekmektedir. Ezberin ve bilgi aktarımına dayalı eğitimin yerine, bağımsız düşünebilen, kuşkuluyan, sorgulayan öğretim metodlarının geliştirilmesine yönelik çalışmalarımız devam edecektir. Yaratıcı düşünce, icat ve keşiflerle, özgün araştırmalarla üniversitelerimizin toplum içinde saygın, toplumsal sorunlarımıza bağımsız çözüm önerileri üretebilen, yol gösteren, rehber kurumlar haline dönüştürülmesi hedeflenmektedir. Ulusal dilimizin, Türkçe’mizin korunması, geliştirilmesi, başka kültürlere açık ve hoşgörüyle yaklaşan, küresel dünyaya açılan, ama kendi kültürümüzün, dilimizin değerlerini sürdürülebilen ayrıca özgür düşüncelerini açıklamaktan çekinmeyen; ancak başkalarının da görüşlerini saygı ve hoşgörüyle karşılayan genç mezunlar yetiştirebilmeyi amaçlıyoruz.”

no images were found