Pakistan’dan İzmir’e selam getirdiler

 Yaşar Üniversitesi Türkiye’nin kardeş ülkesi Pakistan’ın Bahria Üniversitesi’ni ağırladı. Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Tariq Azizuddin’in “Bir millet, iki devlet” sözlerini hep bir ağızdan söyleyen Pakistanlı ve Türk öğrenciler İzmir’den tüm dünyaya dostluk mesajları verdiler.

Pakistan

Bahria Üniversitesi’nin 22 Pakistanlı lisans öğrencisi ve bir profesörü Yaşar Üniversitesi’nin uluslararası standartlardaki eğitim programları hakkında bilgi edinmek üzere Selçuk Yaşar Kampüsü’nü ziyarette bulundular. Değişim programlarının yanı sıra, eğitimlerini Yaşar Üniversitesi’nde devam ettirmeyi planlayan Bahria Üniversitesi öğrencileri yüksek lisans programlarıyla da yakından ilgilendiler. Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Programlar Ofisi tarafından düzenlenen şehir turu sayesinde İzmir’i yakından tanıma fırsatı da elde eden Bahria öğrencileri, İzmir’in en çok güzel sahil şeridinden, yardımsever halkından ve ikliminden etkilendiklerini belirtiler.

Pakistan (1)

Eğitimlerine İzmir’de devam edecekler

Yaklaşık 2 yıldır anlaşması bulunan iki üniversitenin gelecek hedefleri hakkında bilgi veren Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Programlar Ofisi Müdürü Patricia Türkmenoğlu, “Daha önce de Yaşar Üniversitesi yetkilileri Bahria Üniversitesi’ne ziyarette bulunmuşlardı. Değişim programı sayesinde de önceki yıllarda Bahria Üniversitesi’nden öğrenciler Yaşar Üniversitesi’ne geldiği gibi bu yılda gelmeye devam edecektir. Her iki ülkenin akademisyenlerinin ise daha fazla bilgi paylaşımında bulunabilmesi için bu değişim programından faydalanması beklenmekte” dedi.