Notalar Vergi İçin

 

Bu beste vergi için

Masa başıyla yetinmedi, vergi bilincini yaymak için şarkı besteledi.

İzmirli vergi uzmanı Genco Atay memurluktaki başarısını müzikte de gösterdi, yeteneğini geliştirmek için Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü’nde yüksek lisansa başladı.

Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü’nde yüksek lisans yapan İzmir Vergi Dairesi’nde görevli gelir uzmanı Genco Atay (36) Türkiye’de vergi bilincini yaymak amacıyla eline gitarını aldı, şarkı besteledi. Vergi dairesi koridorlarında keşfedilen yetenekli kamu çalışanı Atay’ın ‘Ver Ki Vergini’ ismini verdiği parçası Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından vergi haftasının resmi şarkısı seçildi.

Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü’nde yüksek lisans yapan İzmir Vergi Dairesi’nde görevli gelir uzmanı Genco Atay, Türkiye’de vergi bilincini yaymak amacıyla eline gitarını aldı, şarkı besteledi.
Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü’nde yüksek lisans yapan İzmir Vergi Dairesi’nde görevli gelir uzmanı Genco Atay, Türkiye’de vergi bilincini yaymak amacıyla eline gitarını aldı, şarkı besteledi.

 Yaşar’da eğitim görüyor

 18 yaşında İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı’na memur olarak giren Genco Atay aldığı hukuk eğitiminin ardından gelir uzmanlığı görevine kadar yükseldi. Hukukta doktora eğitimine devam eden Atay bununla da yetinmeyerek kendisini müzik alanında da yetiştirmek istedi. Çok sevdiği gitarını 20 yıldır elinden düşürmeyen gelir uzmanı geçtiğimiz yıl başladığı Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü klasik gitar programı yüksek lisans eğitiminde de büyük başarı gösterdi. Türk müziği düzenlemeleri ve besteleme teknikleri üzerine eğitim alan Atay, aldığı bu eğitimi yeteneği ile birleştirerek vergi haftasına özel şarkı besteledi. ‘Ver Ki Vergini’ ismini verdiği bestesini ilk olarak iş yerinde seslendiren Atay çalışma arkadaşlarının ve amirlerinin büyük beğenisini kazandı.

VERGI (1)
Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kürşad Terci, “Her meslek grubundan kişiler yeteneklerini öğrencimiz Genco Atay’da olduğu gibi ortaya koyabilmektedirler” dedi.

 81 ilde çalınıyor

 Daha sonra İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürü Ali İhsan Örücü desteği ile Gelir İdaresi Başkanlığı’na gönderilen Atay’ın parçası başkanlık tarafından da beğenilince vergi haftasının resmi şarkısı ilan edildi. Vergi bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla tüm etkinliklerinde kullanılmasına karar verilen parça 81 ilin vergi dairelerine gönderildi.

VER Kİ VERGİNİ’NİN SÖZLERİ ŞÖYLE

Bir gün çok uzaklarda bir çocuk anarsa seni ve herkesi

Küçük bir gülüşüyle anlatırsa sana o büyük minnetini

İşte o an sen de anlarsın verdiğin verginin kıymetini

Sensiz bensiz olmaz bu iş hadi sen de koy taşın altına elini

Ver ki vergini Türkiye büyüsün

Ver ki vergini yüzümüz gülsün

Vergi verdiğin kadar hürsün

Ver ki vergini

Şarkı http://www.vergihaftasi.gov.tr  adresinde yer alıyor.

 VERGI (2)

 İzmir vergi gelirinde Türkiye 2’ncisi

2012 Aralık itibariyle İzmir’in toplam vergi geliri 32 milyar 817 milyon 594 bin TL olarak gerçekleşti. İzmir bu vergi geliri ile Türkiye genelinde tahsilat oranı sıralamasında Kocaeli’nden sonra 2’inci sırada yer alıyor.