Yaşar öğrencilerine KOSGEB desteği

Yaşar Üniversitesi öğrencileri Kuzey KOSGEB tarafından geliştirilen girişimcilik destek programı ile kendi işlerinin patronu olabilecekler. İlk etapta 100 öğrencinin faydalanabileceği programla yaratıcı proje geliştirebilen öğrenciler bölgede de 10 milyon liralık iş hacmi yaratacak.

YASAR-Kosgeb
Destek 100 bin lira

Kuzey Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından girişimci adaylarına sağlanan girişimcilik destek programı eğitimi Yaşar Üniversitesi’nde uygulanmaya başladı. Tüm üniversiteye de seçimlik ders olarak sunulan ‘Girişimcilik ve İş Planlaması’ dersini alan öğrencilerin faydalanabileceği programda kendi iş projesini geliştirebilen öğrenciler ise 30 bin lirası hibe olmak üzere 100 bin liralık mali destekten faydalanabilecekler.

Doç. Dr. Çağrı Bulut Yaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı
Doç. Dr. Çağrı Bulut Yaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı

Her öğrenci girişimci olabilir

Kendi işini kurmak isteyen öğrencilere büyük imkan sağlayan program hakkında bilgi veren Yaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Çağrı Bulut, “İşletme bölümümüzde zorunlu olan girişimcilik dersi artık üniversitemizin tüm bölümlerinden öğrencilere açık. İzmir Kuzey KOSGEB Hizmet Müdürlüğü aracılığı ile de üniversitelerdeki girişimcilik derslerinin içerikleri düzenlenerek öğrencilere KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası alabilmeleri imkanı sunuldu. Böylece kendi iş fikirlerini yazılı bir proje haline getiren öğrencilerimize de 30 bin lirası hibe, 70 bin lirası faizsiz geri ödemeli olmak üzere toplam 100 bin liralık desteği öğrenimlerindeki bir ders ile edinme olanağı oluştu. Sonuç olarak öğrencilerimiz daha mezun olmadan aldıkları eğitim sayesinde iş sermayeleri hazır hale geldi. Sadece bir akademik dönemde 100 Yaşarlı öğrencinin alabileceği destek ayrıca bölgemizde 10 milyon liralık bir iş hacmi potansiyelini doğurdu” dedi.