Liselilerden Yaşar Üniversitesi’nde fotoğraf sergisi

 Işılay Saygın Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinin, İzmir’in en güzel köşelerinde çektikleri fotoğraflar sanatseverlerin beğenisine sunuldu

Selçuk Yaşar Kampüsü fuaye alanında düzenlenen serginin açılış kokteyline Yaşar Üniversitesi (YÜ) Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Yanık, YÜ Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Şevkinaz Gümüşoğlu, Işılay Saygın Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürü Erdal Topuz, veliler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Yanık, lisenin son yıllarda büyük başarı gösterdiğini belirterek, sınırlarını ulusal ve ulusarası alanda genişlettiğini söyledi. Sergiyi açmaktan büyük keyif duyduğunu belirten Okul Müdürü Erdal Topuz ise Yaşar Üniversitesi’ne verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

5 aylık emeğin ürünü

Fotoğrafçılık Kulübü kapsamında, 9, 10,  11, ve 12. sınıflardan 11 öğrenci, Resim Öğretmeni Feyza Haznedar yönetiminde resim, grafik, animasyon ve illüstrasyon konularını içeren fotoğrafçılık eğitimi aldılar. Fotoğraf çekmenin inceliklerini öğrenen öğrenciler daha sonra en güzel kareleri yakalamak için İzmir’i keşfe çıktılar. Toplam 5 ay süren çekimden sonra öğrenciler, şehir hayatı, köy hayatı, portre, hayvan, ve çocuk konularında belirledikleri 80 fotoğrafı Yaşar Üniversitesi’nde sanatseverlerin beğenisine sundular.

2 Mart’a kadar açık kalacak

Kokteylden sonra Işılay Saygın Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müzik Bölümü öğrencileri, çello, piyano, yan flüt ve koro eşliğinde sanatseverlere bir dinleti sundu. Ziyaretçilerin büyük beğenisini kazanan ve tam not alan serginin 2 Mart’a kadara açık kalacağı belirtildi

no images were found