Ünlü cazcı ile müzikal yolculuk

Dünyaca ünlü caz sanatçısı ve eğitmen Dena  DeRose, 5 haftalık bir eğitim programı için geldiği Yaşar Üniversitesi’nde vereceği konserle İzmirli caz severlere unutulmaz dakikalar yaşatacak

Piyano ve vokaldeki benzersiz yorumu ile tanınan, bugüne kadar 10 albüme imza atan, müzik kariyeri boyunca da 4 kez Grammy Ödülü’ne aday gösterilen DeRose, 28 Şubat’ta Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü’nde konser verecek.

Müzikal bir yolculuk

Selçuk Yaşar Kampüsü Konser Salonu’nda saat 20.00’de başlayacak konserde DeRose’a kontrbasta Kürşad And ve davulda Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü’nde caz dersleri veren Emre Kartarı eşlik edecek. Konserde dinleyicileri müzikal bir yolculuğa çıkaracak olan Dena DeRose, sahnede unutulmaz caz standartlarını seslendirecek.

Caz ve vokal eğitimi veriyor

Shirley Horn’dan bu yana en yaratıcı ve en iyi caz vokalist ve piyanisti” olarak değerlendirilen DeRose, müzisyen kimliğinin yanı sıra eğitimci yönü ile de tanınıyor. Dena DeRose, halen Avusturya-Graz’daki Müzik ve Dramatik Sanatlar Üniversitesi Caz ve Vokal Bölümü’nün başında bulunuyor.

Dena DeRose’un on albümü var. Bu albümlerden ‘Another World’ ve ‘I Can See Clearly Now’ ile DeRose, yılın en iyi albümü ve en iyi vokal caz albümü ödüllerini aldı.

 

no images were found