Liseliler yaz okulunda üniversiteli oldu

Yaz okulunda geleceklerine yön verdiler

 Lise Yaz Okulu ile üniversite deneyimi yaşadılar

 Yaşar Üniversitesi, bu yıl ilk kez lise öğrencileri için “Lise Yaz Okulu” düzenledi. Akademik eğitimin yanı sıra sosyal aktivitelerin ve spor etkinliklerinin de olduğu program kapsamında lise öğrencileri, üniversite deneyimi yaşama fırsatı yakaladı ve ilgi duydukları bölümler hakkında bilgi sahibi oldu.

Yaşar Üniversitesi Merkezi Öğrenci Etkinlikleri Koordinatörlüğü tarafından 17-28 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen Lise Yaz Okulu’na katılan 41 öğrenci, ilgi duydukları alana göre seçmiş oldukları eğitim programlarında on gün boyunca kırk beş saat eğitim aldı. Liseliler, Mühendislik ve Teknoloji Programında; “Blok Zinciri, NFT, Metaverse ve Siz”, “Otomasyon: Robotlar, Cyborglar ve Nesnelerin İnterneti”, “Bilgisayar Nasıl Çalışır?”, “Enerji-Çevre İkilemi: Fütüristik Çözümler”, “Makine Ögrenmesi ve Yapay Zeka” derslerini gördü. Tasarım ve Modelleme Programında ise; “Tasarım Odaklı Düşünce ve İnovasyon”, “Endüstriyel Tasarım”, “Görsel İletişim, Tasarım ve Sanat”, “3B Modelleme Eğitimi”, “Bir Şehir İncelemesi: İzmir” dersleri yer aldı.

EĞİTİM VE EĞLENCE BİR ARADA

 Öğrencilere seçmiş oldukları alanlarda akademik yetkinlik kazandırmanın yanı sıra sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda katkı sağlamayı hedefleyen Lise Yaz Okulu, Selçuk Yaşar Kampüsü’nde tamamlandı. Öğrenciler 10 gün boyunca ders dışı faaliyet olarak; işaret dili eğitimi, etkin kariyer yönetimi eğitimi, dans atölyesi, makarna atölyesi, O Ses Yaşar, Youtuber Sohbetleri, İzmir Kültür Sanat Fabrikası gezisi, Yeşilova Höyüğü gezisi, boyoz partisi, sucuk ekmek partisi gibi toplam yirmi beş etkinliğe katıldı. Hem eğlenip hem öğrenen liseliler, program sonunda sertifikalarını alarak Yaşar Üniversitesi’nden güzel anılarla ayrıldı.

“GURUR DUYUYORUM”

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, Lise Yaz Okulu’nun sertifika töreninde yaptığı konuşmada, “Lise Yaz Okulu benim bir rüyamdı. İzmir’de ilk yaz okulunu başlatmayı istemiştim. Bu yıl karşımda bu genç ve parlak yüzleri görmek beni çok mutlu ediyor. Bu yaz okulunu gerçekleştirdiğimiz için üniversitem adına gurur duyuyorum. Bilgi, bilgiye erişmek, bilimin ışığı diye hep duyarız. Gerçekten üniversitelerin misyonu sadece ve sadece bilgi vermek, bilimi öğretmek değil. Topluma katkı en az onlar kadar önemlidir. En zor şey insan yetiştirmek. Lise Yaz Okulu’na da Yaşar Üniversitesi’nin topluma bir hizmeti olarak bakıyorum. Sevgili öğrencilerimize bundan sonra hayatlarının tüm süreçlerinde başarılar diliyorum. Sağlıkla, mutlulukla daima ileri gideceklerine ve Türkiye Cumhuriyeti’ni onlara emanet edeceğimiz için arkamıza bakmadan gururla yolumuza devam edeceğimizi düşünüyorum” dedi.