İzmirliler Jazz’la eğlendi

İzmirliler Jazz’la eğlendi

Konak Belediyesi’nin Alsancak Vapur İskelesi önünde düzenlediği Jazz Masters Quintet gecesinde Amerikalı Jazz sanatçıları İzmirlilerin adeta kulaklarının pasını sildi

Yaşar Üniversitesi ve Soyer Kültür Sanat Fabrikası işbirliğinde Türkiye’de ilk kez düzenlenen ‘Uluslararası Jazz kampı’ için İzmir’de buluşan ABD’li ve Avusturyalı Jazz ustaları Türk Jazz sanatçılarıyla bir araya geldi.

Konak Belediyesi’nin etkinliğinde yer alan, her biri kendi alanında usta olan ABD’li Jazz sanatçıları klasik Jazz eserlerinden verdikleri örneklerle İzmirlileri mest ettiler. Solist Katja Cruz ise sesiyle büyük beğeni topladı. Howard Curtis ise muhteşem davul solosuyla izleyenleri büyüledi.

Saksafon sanatçısı Skip Gailes ise Türkçe olarak Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a kendilerine sunduğu fırsat için teşekkür etti. Sıcak İzmir gecesinde Jazz esintileriyle nefes alan İzmirliler ellerinde içecekleriyle çimlerde unutulmaz bir konser izlediler.

Konak’ın çeşitli semtlerinde birbiri ardına düzenlenen şenliklerden sonra Jazz konseriyle de İzmir gecelerine hareketlilik katan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “İzmirliler için güzel bir gece oldu. İzmir’e gelen Jazz’ın usta isimleriyle vatandaşlarımızı buluşturmaktan keyif aldık. İnsanları eğlendirebildiysek ne mutlu bize” dedi.   Gece boyunca Konak Belediyesi’nin ikram araçlarından da soğuk içecek ikramı yapıldı.

no images were found