izmirli gençler ödülleri topladı

 

İzmir filmine İstanbul Film Festivali’nden çifte ödül

Yaşar Üniversitesi Film Tasarım Bölümü öğrencilerinin görev aldığı “Köksüz” filmi İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 32. İstanbul Film Festivali’nde ulusal yarışma kategorisinde ‘Seyfi Teoman En İyi İlk Film’ ödülüne layık görüldü. Festivalin ilgi çeken filmi Radikal Gazetesi Halk Ödülü’nün de sahibi oldu.

köksüz film

Galaya katıldılar

Çekimlerinin tamamı İzmir’de gerçekleştirilen “Köksüz” adlı filmde Yaşar Üniversitesi Film Tasarımı Bölümü öğrencilerinden Emre Aybek, Altay Gençler, Gökçe Erol, Engincan Öksüz reji asistanlığı, Cem Altıntaş, Emir Akil Gidel yapım asistanlığı, Oğuz Kuşçu, Umut Dervişcemaloğlu görüntü asistanlığı, Enes Tural ışık asistanlığı ve Aslı Büyüközer ile Ozan Ünlükoç da sanat asistanlığı görevlerini üstlendiler. Yönetmenliğini Deniz Akçay’ın gerçekleştirdiği; başrolünü ise ünlü oyuncu Ahu Türkpençe’nin üstlendiği çifte ödüllü filme katkı koymanın mutluğunu yaşayan öğrenciler filmin İstanbul’da gerçekleştirilen gala törenine de katıldılar.  Çekimler sırasında Film Tasarım Bölümü akademisyenlerinin de büyük desteğini alan öğrenciler yeni film projelerinde de görev almak istediklerini söylediler.

YASAR-Film-5

Filmin konusu şöyle:
İzmir’in Konak, Çamdibi, Bozyaka, Hatay gibi çeşitli semtlerinde gerçekleştirilen “Köksüz” beklenmedik bir kayıpla sarsılan bir ailenin, bu kaybın ardından nasıl baş edeceklerini konu alıyor. Film, aile içindeki erk mücadelesi, yetersizlik, kaçışlar, iletişimsizlik, suçluluk, bunun yarattığı öfke ve bunalım üzerine can acıtan bir hikaye sahip.