İzmir’in simgelerine mimari destek

Karşıyaka Nikah Sarayı’na mimari güçlendirme

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri Karşıyaka’nın simgelerinden nikah sarayını yeniliyor

Binlerce çiftin en mutlu anlarını yaşadığı Karşıyaka Nikah Sarayı, Yaşar Üniversitesi (Y.Ü.)Mimarlık Fakültesi’nin çalışmalarıyla yenileniyor.  Güçlendirme, cephe yenileme ve çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasına sayılı günlerin kaldığı Karşıyaka Nikah Sarayı, yeni görünümüyle hizmet vermeye devam edecek. Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tayfun Taner ve Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Seçkin Kutucu’nun ekip liderliğinde  fakülte mezunları  Mimar Pelin Aykutlar, İç Mimar Burçin Uçak,  İç Mimarlık ve Çevre Tasarım Bölümü 3. sınıf öğrencisi Mert Gültekin,  yıkılmaya yüz tutmuş nikah sarayını yenilemek için dokuz ay boyunca aralıksız çalışıyor.

Yenilenmesiydi çökme tehlikesi vardı

Y.Ü. Mimarlık Fakültesi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlatmış olduğu çalışmanın örnek teşkil etmesi gerektiğini belirten Yard. Doç. Dr. Seçkin Kutucu şunları söyledi:

’’ Nikah sarayının denizde yer alan taşıyıcı sisteminde güçlendirme yapılmasaydı bina çökme tehlikesi ile karşı karşıyaydı. Kıyı yapısı karakterine uygun bir mimari dil arayışı ile yapıyı modernleştirdik. Binanın tuvaletlerinden, giriş çıkış alanlarına kadar birçok bölümünü elden geçirip daha kullanışlı hale getirdik. İkinci katta bulunan kapalı kullanımlı restorana ek olarak yarı açık kullanım alanı kazandırıldı.  Çevre düzenlemelerinde birçok alan bir bütünlük içinde ele alınmaya çalışıldı. Yaşlılar, çocuklar ve merdivenleri kullanmakta güçlük çekebilecek kişiler için binanın içinde panoramik asansör imkanı sağladık.”

Yeni görünümüyle “Evet” dedirtecek

Salonu nikah sezonuna yetiştirmek için çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Kutucu,  ’’Geçen yıl Temmuz ayında başlattığımız tadilat ve güçlendirme çalışmaları önümüzdeki günlerde tamamlanmış olacak. Karşıyaka’nın simgesi yeni hali ile kullanıma sunulacak’’ dedi.

no images were found