Yaşar’a uluslararası başarı

ODTÜ-Yaşar işbirliğiyle uluslararası başarı

 Yaşar Üniversitesi araştırmacıları Avrupa Birliği 7’inci Marie Curie Uluslararası Araştırma Personeli Programı’ndan desteklenmeye hak kazandı.

 ODTÜ Avrupa Çalışma Merkezi Koordinatörlüğünde sunulan ve Yaşar Üniversitesi, California Berkeley Üniversitesi (ABD), Pittsburgh Üniversitesi (ABD) ve Köln Üniversitesi (Almanya)  ortaklığında yürütülecek olan projede 26 araştırmacı görev alacak. Uluslararası ilişkiler alanında; güvenlik, yönetişim ve göç gibi konuların ele alınacağı proje kapsamında doktora derecesini tamamlamış ve devam ettiren araştırmacılar, farklı kurumlarda birçok seminer düzenleyip, araştırma raporları yayınlayacaklar.

 Yaşar Üniversitesi Avrupa Birliği Merkezi Müdürü Ayselin Yıldız, dünyanın en saygın üniversitelerinin arasında diğer kurumlarla birlikte çalışacak olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Üç yıl sürecek olan bu projenin araştırmacılara ve öğrencilere yeni işbirliği olanakları yaratacağını vurguladı.  Yıldız, “Avrupa ve Amerika’dan ortakların yer aldığı projenin uluslararası ilişkilerde gündem den düşmeyen güvenlik, yönetişim ve göç gibi konulara farklı bakış açıları sunarak önemli akademik katkılar yaratması bekleniyor’’ dedi. 

 Uluslararası Araştırma Personeli Değişim Programı:

 Avrupa Birliği’nin ‘’7’inci Çerçeve Marie Curie’’ araştırma ve eğitim desteği kapsamında yürütülen program, araştırmacıların uluslararası dolaşımını destekliyor. Programın temel amacı;  Avrupa’daki araştırma kuruluşlarının diğer ülkelerdeki  araştırma kuruluşları ile uzun süreli işbirlikleri oluşturmalarını sağlamak.

no images were found