İzmir’in gururu oldu

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi İdil Kantarcı Hollanda’da düzenlenen“Geleceğin Televizyonu Tasarım Yarışması”nda 3’üncü oldu…

Geleceğin televizyonunu Yaşar Üniversitesi öğrencisi İdil Kantarcı tasarladı. Dünyada teknoloji devleri arasında yer alan Philips TV’nin düzenlediği “Geleceğin Televizyonu Tasarım Yarışması”nda üçüncü olan İzmirli İdil Kantarcı’nın tasarımı 3 boyutlu görüntü veren hologram teknolojisiyle büyük ilgi çekti.

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi İdil Kantarcı “Geleceğin Televizyonu Tasarım Yarışması”nda 3’üncü oldu…
Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi İdil Kantarcı “Geleceğin Televizyonu Tasarım Yarışması”nda 3’üncü oldu…

1 YILA 3 ÖDÜL SIĞDIRDI

Bu yıl içinde aldığı “Lufthansa Geleceğin El Bagajı Uluslararası Tasarım Yarışması” 2’incilik ve  “Uluslararası Asansör Tasarım Yarışması” 3’üncülük ödülleriyle dikkat çeken Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 2’inci sınıf öğrencisi İdil Kantarcı bu kez de Philips TV Geleceğin Televizyonu Tasarım Yarışması’nda 3’üncü oldu. Türkiye’den 64 üniversite öğrencisinin başvurduğu yarışmada derece alan Yaşarlı öğrenci bu ay Hollanda’da düzenlenecek “Dutch Dizayn Haftası”na katılma hakkı kazandı. Yarışmanın ardından Amsterdam Philips Tasarım Stüdyoları’nı gezme fırsatını da yakaladığını belirten İdil Kantarcı 3 boyutlu görüntü tekniğini temel aldığı televizyon tasarımını şöyle anlattı:

HOLOGRAM TV

“Tasarımımda lazer ışınlarına dayanılarak gerçekleştirilen ve 3 boyutlu görüntü veren holografi tekniğini temel aldım. Yani geleceğin televizyonunu dikey bir ekran olarak değil 360 derecelik görüntü veren bir şekilde tasarladım. Klasik kumanda anlayışını da bir kenara bırakarak akıllı telefonlara yüklenecek aplikasyonla senkronize olan bir kumanda tasarladım.  Kablosuz enerji imkanı sağladığı için izleyiciye kullanım kolaylığı sağlayan tasarımda ayrıca çevre dostu titanyum ve cam malzemelerini kullandım.”

Yaşarlı öğrencinin tasarımı Kasım ayında düzenlenecek İstanbul Design Week’te de sergilenecek.