İzmir’de tango rüzgarı esti

Türkiye’den ve dünyadan ünlü solistlerle klasik müziğin seçkin eserlerine hayat veren Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası, İtalyan Şef Alessandro Cedrona yönetiminde Bandoneon ustası solist Tolga Salman’la sahne aldığı “Tango akşamı” ile 2017 / 2018 sezonuna “merhaba” dedi.

Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrasının 2017 – 2018 sezonuna başladığı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salonda gerçekleştirilen açılış konserine, İzmirli müzikseverler büyük ilgi gösterdi. Salonu tamamen dolduran ve kimisi de ayakta konseri izleyen müzikseverler, Güney Amerika ezgileriyle dolu bir tango akşamı yaşadı.

SANATA KATKI

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, bu yıl kuruluşunun 11. yılını kutlayan Orkestranın birçok ilki barındırdığını belirterek, “İzmir’de, vakıf üniversitelerinin müziğe desteğinin ilk örneği oluşturan Oda Orkestramız, 2006 yılında Kurucumuz Sayın Selçuk Yaşar’ın fikriyle hayata geçirildi. Kültürel hayatımızı zenginleştiren, çok sesli ve evrensel müziği, konser, festival ve resitaller aracılığıyla müzikseverlere sunan Orkestramız, bugüne kadar birçok kez çeşitli ortamlarda dinleyicileriyle buluştu. İdil Biret, Gülsin Onay, Alexander Rudin gibi dünyaca isimler solist olarak sahne aldı. Çoğu solistlik kariyerlerini devam ettiren sanatçılardan oluşan Orkestramız, ulusal ve uluslararası platformlarda üniversitemizi bugüne kadar başarıyla temsil etti. Kültüre ve sanata olan katkılarımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecek” dedi.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer

TOLGA SALMAN BÜYÜLEDİ

Oda Orkestrası, İtalyan Şef Alessandro Cedrona yönetiminde Bandoneon ustası solist Tolga Salman’la birlikte, Arjantinli besteci Astor Piazzolla’nın yeni stilde 7 tangosunu seslendirdi. Orkestraya, tango dans gösterileri de eşlik etti. Konserin ikinci yarısında, Arjantin asıllı besteci Martin Palmeri’nin “Misa a Buenos Aries – Misatango” eserini, Şef İlhan Akyunak yönetimindeki Çok Sesli Koro seslendirdi. Tolga Salman Bandoneon, Tuğçe Özaytekin’in piyanoda yer aldığı ve Burcu Ömür Zeybek’in soprano partileriyle süslü olan eserin, Türkiye’de üçüncü seslendirilişi gerçekleşti.

KONSERLER YIL BOYU DEVAM EDİYOR

Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası, ikinci konseri 27 Aralık 2017 Çarşamba akşamı yine Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salonda Şef Hakan Şensoy yönetiminde Kerem Görsev Quartet sanatseverlerle buluşacak. Yaşar Üniversitesi Kuruluş Yıldönümü için düzenlenen sezonun üçüncü konserinde ise 7 Mart 2018 günü yine aynı salonda Şef Alexander Rudin yönetimindeki Orkestra, solistler piyanoda Paolo Susanni ve kemanda Tolga Kulak ile sahne alacak. Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Orkestra, sezonun dördüncü konseri olan 25 Nisan 2018’de yapılacak bahar konserinde, solist Berlin Filarmoni Orkestrasının baş viyolacısı Japon sanatçı Naoko Shimizu ile İzmirlilere müzik ziyafeti sunacak.