İzmir Tarih’te Dikkat Çeken Sergi

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı 3. sınıf öğrencileri ana stüdyo dersleri kapsamında tasarladıkları projelerini İzmir Tarih Proje Merkezi’nde sergiledi.

 Vestel Kullanıcı Deneyimi Ekibi (UX Team) ve İzmir Tarih desteğiyle hazırlanan projelerin sunumları, İzmir’deki kültürel alanların görme engelli ve kör bireylerin rehberliğiyle ve onlarla birlikte mobil deneyimlenmesi için gerçekleştirildi. Öğrenciler, projelerini İzmir’deki sanat galerilerinden tarihi mekanlara kadar kültürel alanların deneyimlenmesini güçlendirmek amacıyla görme engellileri de dahil ederek planladı.

Projede, duyusal geri bildirimler, navigasyon ve mekan betimlemeleri gibi farklı kullanıcı deneyimleri yaratılması hedeflendi. Öğretim görevlileri Daniele Savasta, Ceren Kayalar ve Doruk Türkmen yürütücülüğünde tasarlanan mobil uygulamalar, Yusuf Ak ve Mehmet Bulut’un kültürel mekanlardaki bireysel tecrübelerini aktarmalarıyla geliştirildi.

 İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Şube Müdürü Gülben Özsoy, tasarımların, İzmir Tarih Projesi’nin mobil uygulamasının geliştirilmesi için önemli katkı sağladığını belirtti. Projenin İzmir Tarih Projesi kapsamında uygulanması önerisini getirerek işbirliğini başlatan İzmir Tarih Proje Merkezi Etkinlikler ve Sergileme Sorumlusu Tasarımcı-Mimar Cansu Pelin İşbilen Gençkal ve Tasarım Atölyesi Koordinatörü Rest. Uzm. Dr. Çağlayan Kaplan da öğrencilerin ilham verici projeler ürettiklerini ve uygulanma potansiyelinin olduğunu söyledi.

 

Sergide yer alan projeler 21 Ocak’a kadar; Kemeraltında’ki İzmir Tarih Proje Merkezi’nde görülebilir.