İÇLİS-İç Mimarlık Lisansüstü Çalışmalar Sempozyumu-III

İÇLİS-III I İç Mimarlık Lisansüstü Çalışmalar Sempozyumu-III, Yaşar Üniversitesi’nde düzenlenecek

“İÇLİS-III I İç Mimarlık Lisansüstü Çalışmalar Sempozyumu-III”, Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ev sahipliğinde ve İstanbul Teknik Üniversitesi ile Yaşar Üniversitesi işbirliğinde, 20-21 Şubat 2020 tarihlerinde Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü’nde gerçekleştirilecek.

Türkiye’de, iç mimarlık alanında 1980’li yıllardan beri yapılmakta olan yüksek lisans, doktora, sanatta yeterlilik gibi farklı düzeylerdeki lisansüstü tez çalışmaları, önemli bir bilgi birikiminin oluşmasına ve bilimsel araştırma geleneğinin yaygınlaşmasına katkı sağladı. Bu birikimle,  İstanbul Teknik Üniversitesi İç Mimari Tasarım Uluslararası Yüksek Lisans Programı-IMIAD’ın önderliğinde ve İstanbul Teknik Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nün ev sahipliğinde 2016 yılında “İÇLİS I İç Mimarlık Lisansüstü Çalışmalar Sempozyumu-I” ve 2017 yılında “İÇLİS-II I İç Mimarlık Lisansüstü Çalışmalar Sempozyumu-II”, başarıyla düzenlendi. Bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilecek sempozyuma ev sahipliği yapacak olan Yaşar Üniversitesi, 20-21 Şubat tarihleri arasında iç mimarlara ve araştırmacılara kapılarını açacak.

Sempozyumla birlikte iç mimarlık ile ilgili konularda üretilen lisansüstü tez çalışmalarının paylaşıldığı bir platform oluşturulması amaçlandı. Sempozyumla, genç araştırmacıların tez çalışmalarının paylaşıldığı bir tartışma ortamı yaratmak, araştırma alanlarını belirlemek, ihtiyaç duyulan konu alanlarını ve araştırma potansiyellerini açığa çıkartmak hedeflendi.