İrlanda için tasarladılar

Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi akademisyenleri Gothenburg Müzik Akademisi tarafından İrlanda’nın Cork şehrinde düzenlenen uluslararası ve multidisipliner bir projede görev aldılar. Avrupa üniversitelerini bir araya getiren projede Türkiye’nin yanı sıra İsveç, İrlanda, Almanya, İngiltere, Slovakya, İtalya, Litvanya ve Avusturya yer aldı.

Projede aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 9 Avrupa ülkesi yer aldı.
Projede aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 9 Avrupa ülkesi yer aldı.

Farklı ülkelerden ve farklı disiplinlerden öğrencileri buluşturan projede Yaşar Üniversitesi’ni Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Payam Susanni, Grafik Tasarım Bölümü Araştırma Görevlisi Emre Yıldız ile Müzik Bölümü’nden Olcay Turhan, Grafik Tasarım Bölümü’nden Özge Erdoğan ve Film Tasarımı Bölümü’nden Emir Gidel temsil ettiler. 10 gün süren projede Cork şehrinin otobüs istasyonu, kayıkhane, sanat dernekleri evi, hastane, heykel fabrikası gibi farklı kamusal alanlarında çeşitli sanat projeleri üretildi.

IRLANDA (2)

irlanda
Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi akademisyenleri Gothenburg Müzik Akademisi tarafından İrlanda’nın Cork şehrinde sanat projeleri ürettiler.

Proje halka açık sergi ile son buldu. Benzer projenin seneye Yaşar Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirileceği açıklandı.