Yeni Ceza Adalet Sistemi 8. yılında Yaşar’da tartışıldı

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Eski Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, “Ceza hukuku sistemimiz ile düşünce sistemimiz de değişti”. dedi.

Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu ve eski Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, ceza hukuku sistemi ile Türkiye’deki düşünce sisteminin de değiştiğini, insanı ön plana çıkaran daha insancıl bir hukuk sistemi yaratılmaya çalışıldığını söyledi.

HUKUK
Ceza hukukçularını buluşturan “8. Yılında Yeni Ceza Adalet Sistemi” başlıklı sempozyum Selçuk Yaşar Kampüsü Konferans Salonu’nda düzenlendi.
Hasan Gerçeker- Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu ve eski Yargıtay Başkanı

Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen “8. Yılında Yeni Ceza Adalet Sistemi” başlıklı sempozyumda konuşan Gerçeker,  “Ceza hukuku sistemimiz de düşünce sistemimiz de değişti, insanı ön plana çıkaran daha insancıl bir hukuk sistemi yaratılmaya çalışıldı. Yargıtay başkanlığı yaptığım sürece öğreti ve uygulamanın uyum içinde olması gerektiğini savundum. Hukuk statik bir bilim dalı değil, dinamik bir bilim dalıdır. Ekonomik, sosyal gelişmelere göre mutlaka değiştirilmek zorundadır, bu tür çalışmalara ihtiyaç var.” diye konuştu.

Prof. Dr. Adem Sözüer(İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı)- Hasan Gerçeker(Eski Yargıtay Başkanı)-Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem(Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı)-Prof. Dr. Bahri Öztürk(İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı)

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Sözüer de ceza uygulamaları hakkında tarihi bilgi verdi. Yeni ceza sisteminin önemli bir sorunu çözdüğüne değinen Sözüer, “Tanzimat’tan bu yana yer alan işkence ve kötü muamele meselesini Türkiye bugün gündeminden çıkarmıştır. Ancak bazı olumsuzluklar da devam ediyor. Bu reform kanunu çıktığı günden bu yana kanunda değişiklikler olabilir ancak bunların sayısı ve sureti çok fazla. Uzlaşma yoluyla yaptığınız bir reformda tek başına budama yapmanız politik açıdan doğru değil” dedi.

İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahri Öztürk ise yeni kanunun uygulanması sırasında yargıç ve savcıların büyük performans gösterdiğini söyledi.

Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem, sempozyumun gelenekselleşerek ceza hukukçuları için ortak buluşma noktası haline geldiğini söyledi.