Hollanda Kitap Tasarımının En İyileri İzmir’de

 Yaşar Üniversitesi, Hollanda Kitap Tasarımının En İyileri başlıklı sergiye ev sahipliği yapıyor.

 Hollanda Krallığı Ankara Büyükelçiliği’nin Hollanda -Türkiye ilişkilerinin 400. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergi Selçuk Yaşar Kampüsü Fuaye Alanı’nda açıldı.

 Hollanda dışında ilk kez İzmir’de

 Hollanda Tasarım ve Moda Enstitüsü (Premsela)’nın katkılarıyla düzenlenen etkinlikte Hollanda’da uzmanlardan oluşan jürinin seçtiği en  güzel tasarıma sahip otuz kitap sergileniyor. 1926 yılından beri Hollanda’da her yıl açılan sergi bu yıl Bu yıl Premsela (Hollanda Tasarım ve Moda Enstitüsü), Edebiyat Fonu, SICA (Uluslararası Etkinlikler Kurumu), BNO (Hollandalı Tasarımcılar Birliği) ve En iyi Tasarlanmış Kitaplar Kurumu tarafından  gezici hale getirildi. Hollanda dışında ilk kez Türkiye’de İzmir’de açılan sergideki  kitap tasarımları görsel güzellikleriyle dikkat çekiyor.

 

 Serginin açılışına Hollanda İzmir Fahri Konsolosu Karel Dutilh, Hollanda İş Destekleme Ofisi Yöneticisi Esin Gönenç Mumcu, İşadamı Hendrik Dutilh, YÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Ali Nazım Sözer, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof.Gören Bulut  ile akademisyenler ve sanatseverler katıldı.

 18 Ekim –  5 Kasım 2012 tarihleri arasında ziyarete açık kalacak sergi daha sonra TÜYAP Kitap Fuarı’nda sergilenmek üzere İstanbul’a gidecek.

no images were found