Heykel çalıştayına belgesel desteği

 Dünyanın heykeltıraşları bir araya geldi, Yaşarlı öğrenciler belgeledi

 İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Uluslararası Heykel Çalıştayı’na” destek veren Yaşar Üniversitesi (YÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri etkinliğin görsel belleğini oluşturdular.

Öğrenciler, YÜ İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülseren Atabek koordinatörlüğünde çalıştaya özel video belgesel ve 100 kareden oluşan fotoğraf sergisi hazırladılar.

Çeşitli ülkelerden heykeltıraşların katılımıyla gerçekleştirilen Uluslararası Heykel Çalıştayı için Yaşar Üniversitesi  Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan sergisinin açılışı Resim Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi’nde gerçekleştirildi. 

  Sanatseverler tarafından büyük ilgi gören sergi için yaklaşık bir aylık bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Doç. Dr. Gülseren Atabek, “Öğrencilerimiz, ortaya çıkardıkları video belgesel ve fotoğraf sergisi ile İzmir’in bu önemli etkinliğinde sanatsal yaratıcılığın şahidi olarak yer aldılar. Heykel sanatçılarının İzmir’e geldikleri ilk günden bu yana onları her gün izleyen öğrencilerimiz sanatçıların yaratıcı süreçlerini, eylemlerini ve etkileşimlerini kameralarıyla yansıtmaya çalıştılar” dedi.

 Serginin açılışını YÜ Rektörü Prof.Dr.Murat Barkan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Şube Müdürü Veysel Çıldır birlikte gerçekleştirdi.

no images were found