Geleceğin şefleri mutfak okulunda

Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nin çatı katında İzmir’e özgü lezzetleri yıllardır müşterileriyle buluşturan A7 Şehir Kulübü, “Mutfak Okulu” projesiyle Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Turizm Otelcilik ve Gıda Teknolojisi Bölümü öğrencilerine lezzet sırlarını tanıtıyor.

Tepekule Catering Mutfak Okulu ve Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Turizm Otelcilik, Gıda Teknolojisi Bölümü’nün gerçekleştirdiği işbirliği uyarınca, öğrenciler her 15 günde bir mutfak sanatları uygulama derslerini Mutfak Okulu’nun mutfağında işleyecek.

gelecegin-sefleri-mutfak-okulunda

Yaşar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Duygu Tibet Akgül’ün gözetiminde kuramsal bilgilerini yaşama geçirme fırsatı yakalayan geleceğin şef adayları, yemek pişirirken önemli ipuçlarını da öğreniyor.Ders kapsamında, Turizm Otelcilik Gıda Teknolojisi Bölümü’nden 10 öğrenci mutfak ekipmanları ve malzemeleri, mönü ve reçete kavramları, et ürünleri ve hazırlanması, sebze, taze baharatlar, kuru gıda ve meyvelerin tanıtımları hakkında da ayrıntılı bilgiler ediniyor.