“Engelsiz” müzik için bir araya geldiler

"Engelsiz"'in ilk konserinde Cem Vardarcı kemanıyla müzik eğitmeni Zafer Gülenç'e eşlik etti.

Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) “Engelliler Müzik Okulu” müzik eğitmeni Zafer Gülenç, Yaşar Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Yaylı Çalgılar Bölümünde okuyan otizmli Cem Vardarcı ile bir araya gelerek müzik grubu kurdu.

Amaçlarının müziğin engel tanımadığını göstermek olduğunu söyleyen Gülenç ve Vardarcı, ilk konserlerini Anadolu Otizm Vakfı’nın gecesinde, verdi. Gülenç, gruplarının adının “Engelsiz” olduğunu belirterek, “Grup kurmak için yola çıktığımda kendime bir partner aradım. Keman, piyano, ritm, gitar, bateri, ud gibi müzik aletlerini ustaca çalabilen bir tek Cem vardı. Ona grubumda yer alması için teklifte bulundum.  Kabul etti ve çalışmalara başladık. Amacımız, müziğin engelsiz olduğunu anlatabilmek ve engelli gençlere, müzikle neler başarabileceklerini göstermek” dedi.

"Engelsiz"'in ilk konserinde Cem Vardarcı kemanıyla müzik eğitmeni Zafer Gülenç'e eşlik etti.
“Engelsiz”‘in ilk konserinde Cem Vardarcı kemanıyla müzik eğitmeni Zafer Gülenç’e eşlik etti.

CEM’İN BAŞARISI

Türkiye’de üniversiteye giren, bilinen ilk otistik olarak bilinen Yaşar Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Yaylı Çalgılar Bölümü 2. sınıf öğrencisi Cem Vardarcı, YÜSEM  Engelliler Müzik Okulu eğitmeni Zafer Gülenç’in kurduğu müzik grubunun ilk üyesi oldu. Geçtiğimiz ay başında bir grup kurmak için yola çıktığını kaydeden Zafer Gülenç, “Bir grup kurma fikri ortaya çıktığında, çevremde benimle birlikte bu işi başarabilecek insanlar aradım. Birçok insanla konuştum, ama aradığım kişinin birçok enstrümana hakim olmasını istiyordum. Sonra Cem aklıma geldi. Cem, birçok müzik aletini ustalıkla çalabiliyordu. Ona teklifte bulundum. Ben ud çalarken o keman, ben ritm çalarken o piyano ya da gitar çalabiliyor. Çalışmalarımıza başladık ve hızla ilerliyoruz. Otizmli olduğu için bu işi başaramayacağını düşünenler olabilir belki ama Cem, Yaşar Üniversitesi’nde aldığı eğitimle artık tam bir müzisyen. Hatta otizimli olmayan birçok kişiden de çok daha iyi bir müzisyen” dedi.

cem vardarcı (1)

Zafer Gülenç, gruplarının adını “Engelsiz” olarak düşündüklerini belirterek, ileride engelliler için açtıkları müzik okulu öğrencilerinin oluşturduğu toplulukla konser vereceklerini de kaydetti.

Müziği artık yaşam biçimi olarak benimsediğini ve kendisini otizmli gibi görmediğini anlatan Cem Vardarcı ise “Halen Yaşar Üniversitesi’nde bursul öğrenim görüyorum. Hedefim iyi bir müzisyen olmak. Fahir Atakoğlu gibi müzisyenlerle aynı sahnede olmanın gururunu yaşadım. Artık müziğin olmadığı bir hayat düşünemiyorum. Zafer hocamla birlikte güzel çalışmalar yapıp konserler vereceğiz ve müziğin engelsiz olduğunu herkese göstereceğiz” diye konuştu.

İLK KONSERLERİNİ VERDİLER

Gülenç ve Vardarcı, ilk konserlerini, geçtiğimiz hafta, Anadolu Otizm Vakfı’nın gecesinde verdi. Geceye katılanlara, keman, klavye, ud ve ritm gösterisi sunan ikili, büyük beğeni kazandı.

Cem Vardarcı, Genç Girişimciler ve Liderler Derneği (JCI) Türkiye Şubesi tarafından her yıl düzenlenen, dünyanın en saygın ödülleri arasında gösterilen “Ten Outstanding Young Persons of the World’ün (Dünyanın En Başarılı 10 Genci) yarışmasının aynı zamanda Türkiye finalistlerinin belirlendiği “Türkiye’nin En Başarılı 10 Genci” programında “Kültürel Başarı” alanında da birinci seçilmişti.