Bornova’nın 8 bin 500 yıllık tarihi turizm ile buluşuyor

Bornova Belediyesi ile Yaşar Üniversitesi arasında, ilçenin turizm yatırımlarına ve tanıtım stratejilerine yön vermesi beklenen turizm master planının hazırlanması için protokol imzalandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Kamil Oktay Sındır ile Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan tarafından imzalanan protokolle, ilçenin 8 bin 500 yıllık tarihini öne çıkarmak ve turizm potansiyelini artırmak amaçlanıyor.

Bornova

2013-2018 yıllarını kapsayacak planın 6 ay sürecek hazırlık aşamasında üniversitenin öğretim üyelerinden Prof. Dr. İge Pırnar, Doç. Dr. Gökçe Özdemir Bayrak ile Doç. Dr. Çağrı Bulut ve ekibi görev alacak. Bu yıl eylül ayının başında tamamlanacak planda kısa, orta ve uzun vadeli hedefler oluşturulacak, çalışmalar kapsamında belediyenin stratejik planı da turizm açısından ele alınacak.