Avrupa üniversiteleri buluştu

Avrupa üniversiteleri  buluştu

Bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Yaşar Üniversitesi Avrupa Haftası, 33 farklı Avrupa  üniversitesinden 55 öğretim üyesinin katılımıyla gerçekleştirildi.

AB Haftasi
Avrupa Komisyonu tarafından 2010 ve 2012 yıllarında Erasmus Programı ve Yoğun Program Projelerinde ‘Başarı Öyküsü’ ödülüne layık görülmesinin yanı sıra Avrupa ülkeleri üniversiteleriyle gerçekleştirdiği 204 anlaşmayla Türkiye’de en fazla ortaklığa sahip üniversiteler arasında yer alan Yaşar Üniversitesi’nde öğrenciler ‘Avrupa Haftası’ boyunca Avrupa ülkelerinden gelen misafir öğretim üyelerinin farklı alanlardaki derslerini dinleme fırsatını buldular.

AB Haftasi 2
Oxford Üniversitesi Göç, Siyaset ve Toplum Merkezi’nden Prof. Dr. Franck Duvell

Avrupa Haftası’nın açılış dersi ise Oxford Üniversitesi Göç, Siyaset ve Toplum Merkezi’nden Prof. Dr. Franck Duvell tarafından gerçekleştirildi. Türkiye’nin küresel siyasette ve iç politikada büyük bir dönüşüm içerisinde olduğuna dikkat çeken Prof. Duvell, uluslararası göçlerde ‘göç veren’ ülkeden ‘göç alan’ ülkeye dönüşen Türkiye’nin uluslararası göçlerdeki konumunun ilerleyen zamanda daha da önemli hale geleceğini vurguladı.

Avrupa Günü’ne özel seminer

Yaşar Üniversitesi, Avrupa Haftası etkinlikleri kapsamında ayrıca  “Türkiye-AB İlişkilerinde Göç” başlıklı bir seminere de ev sahipliği yaptı.  Moderatörlüğünü Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı ve Jean Monnet Kürsüsü Doç. Dr. Aylin Güney’in yaptığı seminerde Oxford Üniversitesi’nden Prof. Franck Duvell’in yanı sıra Koç Üniversitesi Göç Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet İçduygu, Avrupa Parlamentosu Eski Milletvekili Ozan Ceyhun, Hacettepe Göç Araştırmaları Merkezi Müdür Doç. Dr. Murat Erdoğan, Yaşar Üniversitesi AB Merkezi Müdürü Yard. Doç. Dr. Ayselin Yıldız ve  Yaşar Üniversitesi AB Merkezi Müdür Vekili Öğr. Gör. Dr. Gökay Özerim Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerde göç konusunun önemini, Türk dış politikası, yurtdışında yaşayan Türkler ve Türkiye’ye yönelik mülteci hareketleri gibi farklı başlıklar ekseninde değerlendirdiler.