AGİT’ten Ertuğrul Apakan’a Özel Görev

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı(AGİT) Ukrayna Özel Gözlem Misyonu Başkanlığına Emekli Büyükelçi, Yaşar Üniversitesi Akdeniz Gözlemevi Başkanı Ertuğrul Apakan getirildi.

Gözlem misyonunun başkanlığına deneyimli ve saygın bir diplomat olan Dışişleri Bakanlığı’nın eski Müsteşarı Emekli Büyükelçi, Yaşar Üniversitesi Akdeniz Gözlemevi Başkanı  Ertuğrul Apakan, yardımcılıklarına ise İsviçre ve İngiltere’nin gösterdiği adaylar getirildi.

kiev
Büyükelçi Apakan’ın, Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi olarak görev yaptığı 2009-2012 döneminde, Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliği vesilesiyle bu forumda Türkiye’yi etkin biçimde temsil ettiğine, aynı dönemde BM gündemindeki önleyici diplomasi, arabuluculuk ve barış girişimlerinde etkin rol oynadığına dikkat çekildi.

İlk aşamada 6 aylığına oluşturulan AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu’nda Türkiye’den gözlemciler de görev yapacak.

Apakan, Yaşar Üniversitesi Medya İlişkileri’ne yaptığı açıklamada, “Ukrayna’daki bu misyonumda Türkiye’yi temsil etmekten onur duyuyorum. Ayrıca Yaşar Üniversitesi’ne de bu süreçte bana gösterdiği ilgiden ötürü çok teşekkür ediyorum” dedi.