Yaşarlı Duygu’nun Fransızca başarısı

 İzmir Fransız Kültür Merkezi tarafından düzenlenen afiş yarışmasını kazanan Yaşarlı Duygu Olcay Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen burs kapsamında Fransa’da 15 günlük eğitim görmeye hak kazandı.

İzmir Fransız Kültür Merkezi tarafından Frankofoni Etkinlikleri kapsamında “ Elektrik üretiminin çevresel sonuçları ve kalıcı çözümler” isimli afiş yarışması düzenlendi. Yarışmada Türkiye’de yaşanan enerji sorunu vurgulanırken, katılımcılardan Fransızca konuşulan ülkelerde gerçekleştirilen yenilenebilir enerji uygulamalarının benzerlerini İzmir’e tasarlamaları istendi. O ülkelerde yapılan yatırımları inceleyen öğrenciler, afişlerinde İzmir’e kurulabilecek güneş enerjisi panellerinin ve toprağa kirli atık bırakmayan yatırımların tanıtımını yaptılar.

Çok sayıda başvurunun yapıldığı organizasyonda, Fransız Kültür Merkezi okutmanlarından oluşan jüri Yaşar Üniversitesi İktisadi ve Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümü öğrencisi Duygu Olcay’ın afişini 1’inci seçti.

Yaşar Üniversitesi İktisadi ve Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümü öğrencisi Duygu Olcay yarışmada birinci oldu.
Yaşar Üniversitesi İktisadi ve Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümü öğrencisi Duygu Olcay yarışmada birinci oldu.

“Kursta öğrendim, Fransa’da geliştireceğim”

Paris’te görsel sanatlar konusunda 15 günlük öğrenim görmeye hak kazanan Yaşar Üniversitesi İktisadi ve Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümü öğrencisi Duygu Olcay, Tunus’ta gerçekleşen güneş enerjisi yatırımlarının İzmir’de nasıl hayata geçirebileceğini tasarladı. Yaşar Üniversitesi’nde okurken Fransızca öğrenmeye başladığını kaydeden Olcay, “Yarışmada 1’inci olduğum için çok mutluyum. Fransızcamı geliştirmek için İzmir’de doğru adresin burası olduğunu gördüm. Burada dilimi geliştirmeye başladım. Kursta öğrendim her şeyi Fransa’da pratik yapabileceğim.” dedi.

“Fransızca eğitimini 4 duvara sıkıştırmıyoruz”

Amaçlarının Fransızca eğitimini 4 duvara sıkıştırmamak olduğunu kaydeden İzmir Fransız Kültür Merkezi Müdürü Emanuelles Houles, her yaz 3 öğrenciyi Fransa’da eğitime yolladıklarını söyledi. Houles, “Fransa Dışişleri Bakanlığı dünyanın birçok ülkesinden genci bu staj kapsamında Fransa’da buluşturuyor. Eğitime katılan öğrenciler hem Fransızca öğreniyorlar, hem de dünyanın birçok ülkesinden gençler ile buluşuyorlar. Öğrencilerimizi kutluyorum. İzmir Fransız Kültür Merkezi’ni Fransa’da en iyi şekilde temsil edecekler.” dedi.

fransız (1)

Yarışmada Tevfik Fikret Lisesi öğrencisi Egem Çalık ikinci, Ege Üniversitesi öğrencisi Başak Akan da üçüncü oldu.