Tasarımda saygın akreditasyon

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’ne akreditasyon

 Yaşar Üniversitesi, Tasarım ve Planlama Akreditasyon Derneği’ne başvuru yapan ve ulusal akreditasyonu alan ilk iki üniversiteden biri oldu.  Rektör Prof. Dr. Levent Kandiller, “Program akreditasyonları çok önemli, çünkü diplomanın değerini ortaya koyuyor. TAPLAK’a akreditasyon almak için ilk başvuran üniversitelerden biri olduk, gururluyuz” dedi.

Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, TAPLAK Derneği (Tasarım ve Planlama Akreditasyon Derneği) tarafından 5 yıl süreyle akredite edildi. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, yaklaşık bir yıl süren değerlendirmeler sonucunda ulusal akreditasyonu 5 yıl süre ile almaya hak kazanan ilk bölüm oldu.

Selçuk Yaşar Kampüsü’nde gerçekleşen törende; TAPLAK Derneği’ni temsilen Prof. Dr. Deniz Hasırcı, akreditasyon belgesini Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller’e takdim etti. Törene, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Meltem Gürel, Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Karcı ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Prof.Dr.Zeynep Tuna Ultav katıldı.

Fotoğraftakiler: Prof.Dr. Levent Kandiller- Prof.Dr.Deniz Hasırcı- Prof.Dr.Meltem Gürel- Prof.Dr. Zeynep Tuna Ultav-Dr.Zeynep Karcı

“AKREDİTASYONLAR DİPLOMANIN DEĞERİNİ ORTAYA KOYUYOR”

 Rektör Prof. Dr. Levent Kandiller, bölümlerin akredite olmasının önemini vurgulayarak şunları söyledi:

“Üniversitemizde farklı kalite sistemlerini geliştirmeye devam ediyoruz. Kalite sistemlerinde, değişik noktalarda akreditasyonlara gidiyoruz. Lisans programlarının akreditasyonu, idari birimlerimizin ISO 9000 akreditasyonu, 50001 Enerji Yönetimleri Akreditasyonu, Bilgi Güvenliği ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamındaki çalışmalarımızın akreditasyonunu alıyoruz. Program akreditasyonları çok önemli çünkü diplomanın değerini ortaya koyuyor. Mühendislik Fakültesi’nde olduğu gibi bazı akreditasyonlar yurtdışında da geçerli. Bir öğrencimiz mezun olup  belli başlı ülkelere gittiğinde, akreditasyonlu diploması varsa doğrudan mühendis odalarına kaydını yaptırabiliyor ve mesleğini icra edebiliyor. Özellikle tasarım alanında akreditasyon veren kurumun varlığının ortaya çıkmasını çok bekledik. Bu çabalarımızın sonunda, TAPLAK akreditasyon vermeye karar verince ilk başvuran ve alan iki üniversiteden biri olduk. Akreditasyonu aldığımız için gururluyuz.”

Prof.Dr.Deniz Hasırcı-Prof.Dr.Zeynep Tuna Ultav

Üniversitelerin sağladığı kaliteyi fiziki ve sosyal altyapı, eğitim-öğretim bağlamlarında değerlendiren akreditasyonlar, belirli bir kalite seviyesinin korunmasının sağlanması açısından önem taşıyor.