Hayal etti, kendi markasını yarattı

 Yaşar Üniversitesi mezunu Elif Ünaleroğlu hayalinin peşinden gitti, kendi işini kurdu, tasarladığı sofra ürünleriyle kendi markasını oluşturdu. Üstelik tasarımıyla uluslararası ödül de aldı. Elif Ünaleroğlu mimarlık okumak istiyordu, ancak üniversite tercih döneminde doğru yönlendirilmeyle aslında kendisi için endüstriyel tasarımın daha uygun olacağına ikna oldu. İzmirli genç tasarımcı şimdi hem sevdiği işi yapıyor hem de başarılara imza atıyor.

Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü mezunu Elif Ünaleroğlu, kurumsal firmalarda çalıştıktan sonra kendi markasını oluşturdu. Her biri kendi tasarımı olan sofra ürünlerini Salud Living markası altında toplayan Ünaleroğlu, dünyanın en önemli tasarım ödüllerinden biri olarak kabul edilen Red-Dot Design Award’a layık bulundu. Ünaleroğlu, kendi markası için yaptığı tasarımın, tüm dünya tarafından kabul edilen bir tasarım ödülüne layık görülmesini ise üniversite tercih döneminde doğru yönlendirilme olduğunu belirtti.

BÖLÜM BİRİNCİSİ OLARAK MEZUN OLDU

2011 yılında üniversite sınavına giren Elif Ünaleroğlu, puanların açıklanmasının ardından okumak istediği mimarlık bölümüyle ilgili bilgi almak için Yaşar Üniversitesi’nin Tercih Günleri’ne geldi. Tercih danışmanları, ilgi alanları ve yeteneklerini paylaşan Elif’i ‘Endüstriyel Tasarım Bölümü’nün daha doğru bir tercih olacağını belirterek Sanat ve Tasarım Fakültesi akademisyenlerinden Selin Gençtürk’e yönlendirdi. Kendisi için endüstriyel tasarım bölümünün daha uygun olacağına ikna olan Elif Ünaleroğlu, 2011 yılında girdiği Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden 2016’da birincilikle mezun oldu.

Elif Ünaleroğlu, Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarim Bölümü’nü 2016 yılında birincilikle bitirmişti.

ÇAKIL TAŞLARINDAN İLHAM ALDI

Kurumsal firmalarda kariyerine başlayan genç tasarımcı, kendi markasını yaratmak için kolları sıvadı. 2020 yılında Salud Living’i oluşturan Ünaleroğlu, endüstriyel tasarım ile el sanatlarını harmanladı. Özel tasarım sofra ürünleri markası olan Salud Living’in Pebble Serisi, dünyanın en önemli tasarım yarışmalarını arasında görülen Red-Dot Design Award 2022’ye layık görüldü. Genç tasarımcının çakıl taşlarının düzensiz formlarından ilham alarak tasarladığı Pebble Serisi, bir yıl boyuncu Almanya’nın Essen kentindeki Red Dot Design Museum’da sergilenecek.

TASARIMLARINI TÜKETİCİLERLE BULUŞTURUYOR

İnsanların doğru yönlendirildiği zaman kendisini keşfedeceğini belirten Elif Ünal Eroğlu, “Üniversite tercih döneminde, doğru yönlendirilmemiş olsaydım, bugün belki mimar olarak hayatıma devam edecektim. Ama şimdi kendime olan güvenim çok daha fazla. İçimdeki tasarımcı yönümü keşfeden ve beni doğru yönlendiren tercih danışmanları ve desteklerini esirgemeyen Selin Gençtürk hocama çok teşekkür ediyorum. Onların sayesinde çok keyifli bir üniversite dönemi yaşadım. Bienallere ve çeşitli etkinliklere katıldım. Ardından bölümümden birincilikle mezun oldum. Artık tasarımlarımı tüketicilerle buluşturuyorum. Tasarımlarımda, kullanıcıların kendilerinden bir şeyler bulmalarını istiyorum.” diye konuştu.