İklim, çevre ve enerji için iş birliği

Bornova Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi, Bornova’nın geleceğine yönelik önemli bir adım attı. İki kurum “İklim, çevre ve enerji” alanlarında iş birliği protokolü imzaladı.

Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen protokol töreni sonrası CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlusu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu’nun konuşmacı olduğu bir panel gerçekleştirildi. Panelin moderatörlüğünü Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Arif Hepbaşlı yaptı.

ENERJİ İNSANİ BİR HAKTIR

Dünyanın yeni bir yeşil düzene geçtiğini ifade eden Milletvekili Ahmet Akın, Türkiye’nin bu düzene ayak uydurması gerektiğini ifade ederek, “Enerji bir tasarım ve tercih işidir. Enerjinin bir insan hakkı olduğunu her yerde söylüyoruz. Onun için ulaşılabilir şartlarda olmalı. Ödenebilir olmalı. Temiz olmalı. Çevreye, çevre dostu ve vatandaştan yana olmalı. Şimdi yeni bir yeşil düzene geçiyor dünya artık

EYLEME GEÇMELİYİZ

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, Bornova Belediyesi ile imzalanan protokole büyük önem verdiklerini belirterek, “Sürdürülebilirlik kelimesi her yerde telaffuz ediliyor ama çoğu zaman sadece söylemde kalıyor. Bir anlam ifade etmesi için eyleme geçilmesi gerekiyor. Üniversite olarak biz bugüne kadar pek çok gerçekleştirdik. Şimdi benzeri çalışmaları Bornova Belediyesi ile birlikte yapacağız” diye konuştu.

KENDİ ELEKTRİK İHTİYACIMIZI KARŞILAYACAĞIZ

Kurumlararası iş birliğine büyük önem verdiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Yaşar Üniversitesi ile yaptıkları iş birliğinin çok önemli olduğunu söyledi. Enerjinin hayatın her alanda gerekli olduğunu ifade eden İduğ, “Cep telefonlarından elektrikli araçlara enerji önemi giderek artan ciddi bir ihtiyaç. Biz de bu anlayışla Bornova Belediyesi’nin enerji ihtiyacını karşılayacak güneş enerjisi sistemiyle ilgili yatırımı yakında hayata geçiriyoruz.1.5 milyon dolarlık bir yatırımla yılda 50 milyon TL’lik elektrik giderini ortadan kaldıracağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin enerji verimliliği konusunda yaptığı çalışmalar ve yatırımlarla ilgili bir sunum yaptı.