Dr.Sinan Alper’e makale ödülü

Yaşar Üniversitesi  İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Sinan Alper’in makalesi Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri’nde ödül aldı.

Bu yıl 16.’sı gerçekleştirilen Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri’nin kazananları düzenlenen çevrimiçi törenle açıklandı.

Yılın konusunun “Korona Sonrası Dünya ve Türkiye: Pandemilerin Sosyal, Psikolojik ve Siyasi Etkileri” olarak belirlendiği Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri’nde ödül kazanan 3 makaleden biri Dr.Sinan Alper’in kaleme aldığı “Covid-19 ile ilgili komplo teorilerine inanmak: Hata değil, insan doğasının bir özelliği” başlıklı makalesi oldu.

Makale ödüllerinin değerlendirme sürecinde Jüri Başkanlığını Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nebi Sümer üstlenirken, jüri heyetinde Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İstanbul Politikalar Merkezi Direktörü Prof. Dr. Fuat Keyman, Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meltem Müftüler-Baç, Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adil Sarıbay, Kent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Üskül, Columbia Üniversitesi Psikoloji Bölümü Başkanı Kevin N. Ochsner ve New York Üniversitesi Öğretim Üyesi Jay Van Bavel yer aldı.