ABD’de araştırma yapacak

ABD’nin önde gelen üniversitesinden araştırma bursu kazandı

Yaşar Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serpil Kahraman, dünyanın en iyi 50 üniversitesi arasında yer alan Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) University of Illinois at Urbana-Champaign Ekonomi Bölümü’nde para politikaları konusunda araştırma yapmak üzere burs kazandı.

Yaşar Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Serpil Kahraman,  ABD’de Kasım ayının sonuna kadar para politikaları konusundaki akademik çalışmalarını sürdürecek ve uzmanlık alanıyla ilgili seminerler ve dersler verecek. Kahraman 1984 yılında kurulan, ABD’nin en eski ekonomi yüksek lisans programlarından biri olan İktisat Politikası Yüksek Lisans Programı’nın direktörlüğü görevini yürüten University of Illinois at Urbana-Champaign Ekonomik Politikalar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Stephan Parente ile çalışacak.

İlk 50’de

University of Illinois at Urbana-Champaign, Times Higher Education’ın dünyanın en iyi üniversiteleri listesinde ilk 50 üniversite arasında yer alıyor. Türkiye Merkez Bankası ve Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı gibi kurumların ekonomi bölümü yüksek lisans eğitimine burslu olarak öğrenci gönderdiği University of Illinois at Urbana-Champaign’de bugüne kadar Türkiye’den 150 yüksek lisans öğrencisi eğitim gördü. Ekonomi bölümündeki seminer serilerine ise Harvard, Oxford, Yale, Purdue gibi başarılı üniversitelerden akademisyenler katılıyor.

Para Politikaları

ABD’de kendini hem ekonomi alanında hem de farklı alanlarda geliştirme fırsatı bulduğunu anlatan Doç. Dr. Kahraman, “ Özellikle gelişmekte olan ülkelerin Merkez Bankaları ve para politikaları üzerine araştırma yapmak, alanımda bir dizi seminer ve ders vermek üzere buradayım. Araştırma bursu kapsamında burada kendi araştırmalarımla da ilgili seminer ve ders veriyorum. Ayrıca akademik çalışmalarıma burada devam ediyorum. Dünyanın önde gelen araştırma üniversitelerinden birinden böyle bir araştırma fonu almak, araştırma imkanlarının yanında Oxford, Harvard, Yale, Purdue gibi üniversitelerden bölüme kısa süreli ziyaret veya seminer vermek üzere gelen akademisyenlerle bir arada olma fırsatı yaratıyor. Bunun yanında sadece alanımda değil, farklı alanlarda da kendimi geliştirme fırsatı bulabiliyorum” diye konuştu.

UNIVERSITY OF ILLINOIS AT URBANA-CHAMPAIGN

1867’de kurulan Ilinois Üniversitesi Urbana-Champaign, ABD Illinois’de Champaign ve Urbana’nın ikiz şehirlerinde bulunan bir kamu araştırma üniversitesi. 56 binin üzerinde lisans ve lisansüstü öğrencisi bulunan Illinois Üniversitesi, kayıt açısından ülkedeki en büyük devlet üniversitelerinden biri olarak geçiyor. Illinois, 16 okul ve kolej içerir ve 150’den fazla lisans ve 100’den fazla lisansüstü eğitim programı sunuyor. Illinois Üniversitesi Urbana-Champaign ayrıca Abbott, AbbVie, Caterpillar, Capital One, Dow, State Farm, John Deere, GSI ve Yahoo dahil olmak üzere 90’dan fazla yeni kurulan şirket ve çok uluslu şirket için yenilik merkezlerine ev sahipliği yapan bir Araştırma Parkı işletiyor. Üniversitenin 2019 yılında araştırmaya ayırdığı fon miktarı 52 milyon dolar olarak kayıtlara geçti. Ağustos 2020 itibariyle ise üniversitenin mezunları, öğretim üyeleri veya araştırmacıları arasında 30 Nobel ödüllü, 27 Pulitzer Ödülü sahibi, iki Turing Ödülü sahibi ve bir Fields madalyası bulunuyor.