6 sezonda 4. şampiyonluk

Yaşar Üniversitesi Erkek Basketbol Takımı, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Üniversiteler Spor Ligi kapsamında gerçekleştirilen 2. Basketbol Ligi Grup Birinciliği maçları sonunda namağlup olarak şampiyon oldu. 2 sezondur hiç maç kaybetmeyen Yaşarlı basketbolcular, bu sonuçla, son 6 sezonda 4. kez şampiyonluk sevinci yaşamış oldu.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Üniversiteler Spor Ligi kapsamında gerçekleştirilen 2. Basketbol Ligi Grup Birinciliği maçları Kuşadası’nda geçen hafta gerçekleştirildi. 6 üniversitenin katıldığı grup karşılaşmalarında, Yaşar Üniversitesi Erkek Basketbol Takımı Dokuz Eylül Üniversitesini 81 – 65, Katip Çelebi Üniversitesini 84 – 60, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesini 70 – 43, Bandırma 17 Eylül Üniversitesini 99 – 34, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünü ise 88 – 57 mağlup ederek şampiyon oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi ikinci, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi üçüncü oldu.

Kadınlarda ise 5 takımın mücadelesinde; Yaşar Üniversitesi, bir mağlubiyetle aynı puanda olduğu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine averajla geçilip ikinciliği elde etti.

Geçen 5 yılda finallere kalarak 3 şampiyonluk, bir üçüncülük yaşayan Yaşar Üniversitesi Erkek Basketbol Takımı, bu yıl da namağlup geçirdiği grup etabını şampiyonlukla süsledi. Tecrübeli oyuncular Gökhan Eğlenoğlu, Ege Yaşar ve Ege Aydınalp galibiyette şampiyonlukta büyük rol oynadı.

4.KEZ ŞAMPİYONLUK GURURU

Antrenör Çağlar Karabulut, “Son 6 sezonda 4. kez şampiyonluk, bir kez de 3.’lük deneyimini tatmış bir ekip olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu yıl birçok tecrübeli oyuncumuz mezun olup aramızdan ayrıldı, ancak yeni katılan oyuncularımız ve tecrübeli isimlerimiz vardı. Ekip ruhuyla adeta kardeş gibi hareket ederek zorlu rakipleri geride bırakarak bu başarıyı elde ettik. Bizi destekleyen, bize inanan herkese teşekkür ediyorum, oyuncularımla gurur duyuyorum” dedi.