Geleceğin mimarlarıyla buluştu

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, geleceğin mimarlarına tarihi Kemer Tren İstasyonu’nun hangar binasını dönüştürerek kuracakları İZTASYON Mimarlık ve Kent Etkinlikleri Merkezi’ni anlattı.

Konak Belediye Başkanı Mimar Abdül Batur, Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi.  4.sınıf iç mimarlık stüdyosunun güz dönemindeki ilk dersine katılan Başkan Batur, kültür mirası yapıların korunmasının, İzmir kenti için önemine değinerek belediyenin tarihi doku koruma çalışmaları anlattı ve hangar yapısının dönüşüm süreci hakkında bilgi verdi.

Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen toplantıya, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yiğit Kazançoğlu, Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Havva Meltem Gürel, akademisyenler ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı 4. Sınıf öğrencileri katıldı. RITM Araştırma ve Tasarım Grubu üyeleri, Sergio Taddonio ve Ebru Karabağ tarafından yürütülen Yeniden İşlevlendirme Stüdyosu kapsamında üretilen projelerde, Cumhuriyet’in 100 Yılında Türkiye’de Modern Mimarlık sergisi de tasarlanacak.

 Başkan Batur, kendisinin de mimar olduğunu belirterek, “Kente mimar olarak bakmak ayrı bir göz demek; kentin gelişmesiyle, kentin geleceğiyle ilgili öngörüleri saptamak ve buna göre vizyon koymak çok önemli.” dedi.

1857’de yapılmış bina

Batur, 10 yıllığına kiraladıkları tarihi Kemer Tren İstasyonu’nun hangar binasını da İZTASYON Mimarlık ve Kent Etkinlikleri Merkezi’ne dönüştüreceklerini belirtti. Çalışmaları İzmir Serbest Mimarlar Derneği ve Mimarlar Odası İzmir Şubesi iş birliğiyle yürüttüklerini belirten Batur, “1857 yılında yapılmış bir bina. 795 metrekarelik bir alan, açık alanı da 2 bin 500 metrekare. Hemen yanından İzban geçiyor. Harika bir yapı. Mümkün olduğunca mevcut halini korumak istiyoruz. Bittiği zaman kente çok güzel bir misyon kazandıracak. Mimarlık öğrencilerinin mimarlarla birlikte vakit geçirebileceği, her türlü mekânsal çalışmanın yapılabileceği bir merkez olacak” dedi.