Can dostlar için tasarımlar

Öğrenciler tasarladı hayvanlar kullanacak

Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri, ‘Mobilya Tasarımı’ dersi kapsamında, HAYTAP’ın mentorluğunda sokak hayvanları, barınaklar ve sahipli hayvanlar için mobilyalar tasarladı. Jüri değerlendirmesi sonucu seçilen mobilya tasarımları Caploonba Orpak Mobilya tarafından üretilecek ve ürünlerin satışından elde edilecek gelir HAYTAP’a bağışlanacak. 

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Bölümü 3’üncü sınıf öğrencileri 2022-2023 akademik yılında aldıkları Mobilya Tasarımı dersinde hayvanlar için tasarımlar yaptı. Yaşar Üniversitesi, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Caploonba Orpak Mobilya arasında geçtiğimiz Nisan ayında yapılan iş birliği ile hayata geçirilen sosyal sorumluk projesi kapsamında öğrenciler, sevimli dostlar için projelerini hazırladı. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı ölümü akademisyenleri ve Caploonba Orpak Mobilya firmasından tasarımcılar, final jürisinde öğrencilerin, hayvanların yaşam kalitesini artırmak için yaptığı kedi ve köpekler için yatak, oyun alanı ve çok amaçlı mobilya tasarımlarını değerlendirdi.

YAŞAM KALİTELERİ ARTACAK

Ev ve sokak hayvanlarına yönelik yapılan tasarımlar, Caploonba Orpak Mobilya tarafından üretilecek ve HAYTAP’ın uygun gördüğü hayvan barınaklarına yerleştirilecek. Pet-in projesinden seçilen tasarımlardan günlük hayatta kullanıma uygun olanlar tasarımlar üretilecek. Hayvanseverler, evlerini paylaştıkları can dostları için bu tasarımları satın alabilecek. Söz konusu mobilyaların satışından elde edilen gelirin tamamı HAYTAP’a bağışlanacak. Öte yandan üretilen bazı mobilyalar ise HAYTAP’ın hayvan barınaklarına gönderilecek.