Meis-Kaş arasında yüzdü

Yaşar Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi Aslı Keçelioğlu Uluslararası Meis-Kaş Yüzme Yarışı’nda üçüncü oldu.

Antalya’nın Kaş ilçesi ile Yunanistan’ın Meis Adası arasındaki 7.1 kilometrelik parkurda düzenlenen 16. Uluslararası Meis-Kaş Yüzme Yarışı’nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Kaş Belediyesi tarafından düzenlenen ve pandemi nedeniyle 2 yıldır ara verilen ve “2 ülke, 1 yarış” sloganıyla düzenlenen yarışa  8 ülkeden 125 sporcu katıldı. Yunanistan’ın Meis Adası’na teknelerle hareket eden yarışmacılar, denize atlayıp, Kaş ilçesine doğru kulaç atmaya başladı. Rüzgârı arkalarına alan yarışçılar, zorlu ve uzun parkurda finişe ulaşabilmek için kıyasıya yarıştı.

 ZORLU PARKUR

Tüm sporcuların sudan çıkmasının ardından ödül töreni düzenlendi. Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi Aslı Keçelioğlu da bu zorlu yarışta, kadınlar genel klasmanında 2 saat 32 dakika 42 saniyeyle üçüncü oldu. Keçelioğlu, “İlk iki buçuk kilometreden sonra batıdan kuvvetli rüzgar ve dalga etkisinde giderek zorlaşan 7.1 kilometrelik parkuru, büyük bir efor sarf ederek başarıyla, kadınlar genel klasman üçüncüsü olarak tamamladım. Üniversitemizi, tüm zorluklara rağmen en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım” dedi.