Kupayla döndüler

Yaşar Üniversitesi Yelken Takımı, Marmaris Uluslararası Yat Kulübü tarafından düzenlenen 16. Campus Cup Yelkenli Yarışları’nda birinci oldu. Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller, “Akademik başarının yanı sıra sportif başarılar da bizleri çok mutlu ediyor.” dedi.

Yaşar Üniversitesi, Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MIYC) tarafından düzenlenen 16. Campus Cup Yelkenli Yarışları’nda rakiplerini geçerek birincilik kürsüsüne çıktı. Marmaris Körfezi’nde üniversite öğrencilerinin katıldığı yarışlarda, Yaşar Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi, Beykoz Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Acıbadem Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi olmak üzere toplam 18 takımdan 300 yelkenci mücadele etti.

İZMİR’DEN TEK ÜNİVERSİTE

Üç gün süren yarışlarda ekipler, IRC 0, IRC 1, IRC 2 ve IRC3 sınıflarında mücadele verdi. İlk iki günde yapılan 5 yarışın sonucuna göre IRC-2 kategorisinde antrenörlüğünü Yaşar Üniversitesi Marina ve Yat İşletmeciliği Bölümü mezunu Haktan Taş’ın,  takım kaptanlığını ise Lojistik Yönetimi Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Nalan Asude Şimşir’in üstlendiği Yaşar Üniversitesi Yelken Takımı birinci oldu. Aynı kategoride ikinci İstanbul Teknik Üniversitesi, üçüncü ise Sabancı Üniversitesi oldu. Rektör Prof. Dr. Levent Kandiller, birincilik kupasını alan Yaşar Üniversitesi Yelken takımını ağırladı.

Rektör Prof. Dr. Levent Kandiller, “Yarışta, İzmir’i temsil eden tek üniversite olmak ve birincilik kupasıyla dönmek ayrıca mutluluk ve gurur yaşattı. Bu tarz takım sporlarında öğrencilerimiz, yaşantıları için büyük deneyimler elde ediyorlar. Öğrencilerimizin sadece akademik olarak değil aynı zamanda sportif başarılar kazanmasını hem istiyoruz hem de yürekten destekliyoruz. Daha önce yelken sporunda kupalar kazanmış olsak da bu ilk kez birincilik almış olmak çok önemli. İnanıyorum ki bundan sonra daha nice birincilikler elde edeceğiz. Nisan ayında İzmir Urla’da yapılacak yarıştan da takımımızın en iyi sonuçla döneceğinden eminiz.” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Kandiller daha sonra takım kaptanı Nalan Asude Şimşir ile takım üyeleri Endüstri Mühendisliği üçüncü sınıf öğrencisi Efe Tosun, Marina ve Yat işletmeciliği ikinci sınıf öğrencisi Burak Taha Bilgi, İnşaat mühendisliği ikinci sınıf öğrencisi Meriç Efe Aktaş, işletme bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Sarp Türkmenoğlu ve törene katılamayan marina ve yat işletmeciliği ikinci sınıf öğrencisi Yağız Koç’a başarı sertifikası verdi.