‘Contact’ta ödüller sahiplerini buldu

Yaşar Üniversitesi’nin 2014’den bu yana düzenlediği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen 8. Contact Uluslararası Öğrenci Film Festivali’nde ödüle layık görülen filmler belli oldu. Polonya’dan yönetmen Bartosz Brzezinski’nin ‘The Howling’ isimli filmi ‘En İyi Kısa Film Ödülü’nü aldı.

Bu yıl ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen ve 2 bine yakın başvuru yapılan festivalin finalinde Türkiye, Rusya, Ukrayna, Fransa, Belçika, Hollanda, Polonya, Sırbistan, Çin ve Japonya’dan filmler yarıştı. Jüri üyeliklerini Beyrut Saint-Joseph Üniversitesi Tiyatro, Görsel-İşitsel ve Sinema Çalışmaları Enstitüsü’nden (IESAV) Toufic El-Khoury ve Hady Zaccak’ın yanı sıra Senarist ve Yönetmen Ayhan Sonyürek, Belgesel Yönetmeni Ebru Şeremetli ve İzmir Sinema Ofisi Koordinatörü Gülen Gözkara’nın üstlendiği festivale pek çok yerli ve yabancı akademisyen ve öğrenci katıldı. 4 gün boyunca festivale katılan filmlerin gösterimlerinin yanı sıra söyleşi ve atölye çalışmaları yapıldı.

EN İYİ FİLM POLONYA’NIN

Festivalin kapanış töreni Selçuk Yaşar Kampüsü Ana Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer’in de katıldığı törende ödüller sahibini buldu. Jüri tarafından yapılan değerlendirmenin sonunda 8. Contact Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali’nde ‘En İyi Film Ödülü’nü Polonya’dan yönetmen Bartosz Brzezinski’nin ‘The Howling’ isimli film aldı. ‘En İyi Hikaye Ödülü’ Sırbistan’dan Danilo Stanimirovic’in yönettiği Prokop isimli filmin oldu. Ukrayna’dan yönetmen Konoplya Oleksandra Andriyivna’nın yönettiği ‘Well, You’re A Fool Lisa’ isimli film En İyi Sinematografi Ödülü’ne layık bulunurken, ‘En İyi Yapım Ödülü’nün sahibi ise Türkiye’den yönetmen Engin Ökmen’in yönettiği ‘Timeless Crow’ isimli film oldu. Polonya’da yönetmen Anna Josinska’nın ‘Eastern Romance’ isimli filmi ise ‘Öğrenci Jürisi Ödülü’ne layık bulundu.

Törene katılamayan ve The Howling’ isimli filmiyle ‘En İyi Film Ödülü’nü kazanan Polonyalı yönetmen Bartosz Brzezinski’nin ödülünü yerine Yaşar Üniversitesi öğrencisi Kaan Bora Topçu, Rektör Prof.Dr.Cemali Dinçer’den aldı.

‘CONTACT BİZİ CESARETLENDİRİYOR’

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş, “Dünyanın farklı yerlerinden gelen misafirlerimizle birlikte olmanın keyfini yaşıyoruz. Dört gün boyunca öğrencilerin çektiği filmleri izledik. Contact, bir kez daha bizleri iş birlikleri için cesaretlendirdi. Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen başta Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazlı Bayram’a, hocalarımıza, öğrencilerimize ve mezunlarımıza sadece festivaldeki 4 gün için değil, 8 ayl süren hazırlık çalışmaları için teşekkür ediyorum.  Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere tüm sponsorlarımıza verdikleri desteklerden dolayı özel olarak teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Prof. Dr. Sevda Alankuş-Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı
Prof. Dr. Nazlı Bayram-Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı

Festivalin misafir okulu Beyrut Saint-Joseph Üniversitesi Tiyatro, Görsel-İşitsel ve Sinema Çalışmaları Enstitüsü’nden (IESAV) Toufic El-Khoury ise, “Yaşar Üniversitesi’ne bu harika organizasyon için özel olarak teşekkür etmek istiyorum. Üniversitelerin arasındaki potansiyel iş birliği için çok güzel etkinlikler. Bu organizasyonda bunu gösteriyor. Öğrencileri, akademisyenlere ve emeği geçenleri kutluyorum.” diye konuştu.

Festivalin misafir okulu Beyrut Saint-Joseph Üniversitesi Tiyatro, Görsel-İşitsel ve Sinema Çalışmaları Enstitüsü’nden (IESAV) Toufic El-Khoury.