AB’den birincilik ödülü

Fotoğraftakiler: (Soldan sağa) Sena Şimşek- Sıla Akkuş-Prof.Dr.Dilek Kaya-

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezunlarından Selin Kara, Sena Şimşek ve Sıla Akkuş’un kısa belgesel filmi “Zeryam” 12. Avrupa Birliği İnsan Hakları Kısa Film Yarışması’nda birinci oldu.

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezunlarından Selin Kara, Sena Şimşek ve Sıla Akkuş’un Prof. Dr. Dilek Kaya danışmanlığında çektiği kısa belgesel film “Zeryam” Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından düzenlenen 12. Avrupa Birliği İnsan Hakları Kısa Film Yarışması’nda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği kategorisinde Birincilik Ödülü’nü aldı. Akademisyen Altuğ Akın, Avukat Özlem Yılmaz, Oyuncu ve Yapımcı Özge Özpirinçci, Yönetmen Çağrı Vila Lostuvalı ve Sunucu Erhan Ertürk’ten oluşan değerlendirme jürisi, Zeryam filmini  birincilik ödülüne değer gördü. Yönetmenliğini Selin Kara’nın yaptığı filmde, Zeryam’ın, Alsancak’tan büyüdüğü ve ablasıyla akrabalarının yaşadığı köyüne olan yolculuğu, hayatında sergilediği çoklu kimliklere, yaşam şartlarına, özlem ve hayallerine tanıklık ediliyor.

Film, Kalkınma, Göç ve Sosyal Politikalar Derneği (DEMİS)’nin Cinsiyete Duyarlı Kentler başlıklı Avrupa Birliği Projesi kapsamında düzenlemiş olduğu Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Kentler Kısa Film Yarışması’nda da Birincilik Ödülü’nü kazandı. Ayrıca, Documentarist 15. İstanbul Belgesel Günleri’nin resmi seçkisinde yer aldı.