‘Zirve’de buluştular

Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu’nun düzenlediği Zirve’23 etkinliğinde iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri öğrencilerle buluştu.

Endüstri Mühendisliği Topluluğu (EMT), bu yıl 8.’sini düzenlediği ‘Hedef’ temalı Zirve’23 isimli etkinlikte 2 gün boyunca iş dünyasından ve sivil toplum kuruluşlarından hedef temasıyla alanında uzman isimleri ağırladı. Selçuk Yaşar Kampüsü’nde gerçekleştirilen Zirve’23 etkinliğine çeşitli üniversitelerden çok sayıda öğrenci ve akademisyen katıldı.

Dilara Aydın

İçerik üreticisi ve Frey markasının kurucusu Dilara Aydın, müşteri deneyimi eğitmeni ve danışmanı Gökhan Kara, CMS Grup Yazılım ve Uygulama Geliştirme Kıdemli Müdürü Özgecan Uğural Bursa, Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin, Yanındayız Derneği Kurucu Üyesi Erkan Tozluyurt, Polibak Genel Müdürü Özgür Çertuğ ve Çamlı Yem Besicilik Sanayi İnsan Kaynakları Direktörü Öykü Arığtekin, konuşmacı olarak öğrencilerle bir araya geldi.

‘EN ÖNEMLİSİ ÇALIŞKAN OLMAK’

Zirve’nin açılış konuşmasını yapan Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, “Zirve’23 etkinliğini organize eden Yaşar Üniversitesi EMT, 2005 yılında kurulmuş ve 18 yıldır aralıksız olarak faaliyetlerini sürdüren bir öğrenci topluluğu. EMT, Zirve23’ün temasını ‘Hedef’ olarak belirledi. Donanımlı olursanız işler sizi bulur, siz işlerin peşinden koşmazsınız.” dedi. Kariyer hedeflerinin zaman içerisinde değişebileceğini belirten Rektör Prof. Dr. Dinçer, “Eğer siz çalışkan, katma değer yaratan birisiyseniz, birileri mutlaka onun farkına varır. Bir insanın kendisini bilmesi en önemli şeydir. Kendinizi bilin. Yapabilecekleriniz farkında olun fakat başarının en önemli faktörü çalışmaktır. Çalışkan olun ki katma değer yaratabilesiniz.” diye konuştu.   

‘İLHAM ALACAĞIZ’

EMT Yönetim Kurulu Başkanı Helin Su Acar ve Başkan Yardımcısı Devin Duran birlikte yaptıkları konuşmada, “EMT olarak bu yıl ‘Zirve’ etkinliğinin 8’ncisini düzenliyoruz. Hedefe giden yolda ‘Zirve’dekilerle buluşmayı amaçladığımız etkinliğimizde sizlerle birlikte olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Beraber çalışmaktan keyif aldığımız 13 kişilik yönetim kurulumuzda, çaba ve ekip ruhu ile pes etmeden her zaman en iyisini yapabileceğimize inandık. Zirve23’te kariyer hedeflerimiz için ilham olacağını düşündüğümüz isimleri ağırlıyoruz. Bizlere destek veren Yaşar Üniversitesi’ne ve değerli konuşmacılara teşekkür ediyoruz.” dedi.

 “Hedeflerinin Zirvesinde Bizimle Buluş” sloganıyla 2 gün boyunca devam eden etkinlikte, katılımcılar, sektör tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Öte yandan öğrenciler, mülakat simülasyonları ile deneyim elde etti. Çevrimiçi CV hazırlama atölyesi, ‘Beden Dili ve Diksiyon Hitabet’ ile ‘Analitik Zeka Oyunları ve Yaratıcılık’ başlıklı etkinlikler düzenlendi.