YAŞARLI ÖĞRENCİLER DÜNYA SOSYETESİNİN MERKEZİNDE STAJ YAPIYORLAR

İzmir’de eğitim Mayorka’da deneyim

Yaşar Üniversitesi MYO Marina ve Yat İşletmeciliği Programı 1’inci sınıf öğrencileri mesleki kariyerlerine yön verecek olan stajlarını İspanya’nın dünyaca ünlü Mayorka adası ve Tarragona şehrinde gerçekleştiriyor.

Best of Yachting 2015, Port Adriano
Dünyaca ünlü Mayorka Adası’ndaki Adriano Marina.

Akdeniz’in en modern ve gözde marinaları arasında gösterilen Port Adriano ve Port Tarraco’da bir ay boyunca staj yapacak olan gençler süper yatların da marina işlemlerinden sorumlu olacaklar.

Süper yatlar için bir üs olarak gösterilen ünlü marinalardan İspanya'daki Tarraco Marina.
Süper yatlar için bir üs olarak gösterilen ünlü marinalardan İspanya’daki Tarraco Marina.

İZMİR’DEN MAYORKA’YA

Yaşarlı öğrencilerden Erman Eroğlu ve Yağmur Topuz 130 metre uzunluğundaki teknelerin yanaştığı Palma de Mallorca’daki Port Adriano’da, Onur Yılmaz ve Ahmet Aydınlık ise 488 adet bağlama kapasitesi ile göz dolduran Tarragona’daki Port Tarraco’da stajını gerçekleştiriyor. Süper yatlar için bir üs olarak gösterilen bu marinalarda bir ay boyunca temel gemicilik, güvenlik, marina işlemleri, büro yönetimi ve pazarlama gibi konularda bilgilenecek olan gençler böylece mesleğe adım atmadan önce büyük bir deneyim elde etmiş olacaklar.

YSR Mayorka Staj (3)
Yaşarlı öğrencilerden Erman Eroğlu ve Yağmur Topuz 130 metre uzunluğundaki teknelerin yanaştığı Palma de Mallorca’daki Port Adriano’da stajlarını yapıyor.

 

MARİNACILIK SEKTÖRÜ GELECEK VAAT EDİYOR

Türkiye’de de sayıları hızla artan marinalar için yetişmiş personel ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Yaşar Üniversitesi Marina ve Yat İşletmeciliği Program Sorumlusu Öğretim Görevlisi Can Karaosmanoğlu, “Son yıllarda dünyada sayıları hızla artan süper ve mega yatlar özellikle Akdeniz ülkelerinde büyük bir talep patlaması yarattı. Buna bağlı olarak da İstanbul ve Ege Bölgesi başta olmak üzere var olan marinalarda yenileme sürecine girildi ya da yeni marinaların inşaatına başlandı. Marinacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu kalifiye personel ihtiyacını karşılamak amacıyla eğitim veren programımız aynı zamanda öğrencilerimizin mezun olmadan da deneyim kazanmalarını amaçlıyor. Bu nedenle İspanya’da bulunan öğrencilerimiz gözlem ve eğitim yoluyla sağlam bir deneyim kazanmış olarak geri dönecekler. Böylece sektöre adım attıklarında daha emin adımlarla ilerleyecekler” dedi.

Onur Yılmaz ve Ahmet Aydınlık ise 488 adet bağlama kapasitesi ile göz dolduran İspanya Tarragona’daki Port Tarraco’da stajını gerçekleştiriyor
Onur Yılmaz ve Ahmet Aydınlık ise 488 adet bağlama kapasitesi ile göz dolduran İspanya Tarragona’daki Port Tarraco’da stajını gerçekleştiriyor

YURTDIŞINDA DA ÇALIŞMA İMKANIMIZ VAR  

İspanya gibi bir ülkede ve Avrupa’nın önde gelen marinalarında staj yapan Yaşar Üniversitesi öğrencileri ise yurtdışı deneyimi elde etmenin eşsiz olduğunu ve çok şey öğrendiklerini söylediler. Gençler, artık Türkiye dışında yurtdışındaki istihdam olanaklarını da değerlendireceklerini ve kendilerine bu yönde bir yol çizeceklerini ifade ettiler.

YSR Mayorka Staj (1)