Yaşarlı gençler hayat verdi

  Yaşar Üniversitesi öğrencileri Kızılay ile işbirliği yaparak kan bağışı kampanyasını başlattı. Bağış kampanyasına öğrencilerin yanı sıra akademisyenler de katıldı.

 Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü birinci ve ikinci sınıf öğrencileri Cem Güleç, Ali Ergin, Halil Emre Tok, Güneç Çelebi, Oğulcan Atabey Özpirinç ve Kartal Efe Erkekler’in Kızılay İzmir Şubesi ile birlikte  kan bağışı kampanyası düzenledi.

 

Kızılay’ın uzmanları ile birlikte öğrenci ve akademisyenlere kan bağışının önemini anlatan öğrenciler, kampanyaya katılma çağrısında bulundu. Kan vererek ihtiyaç sahibi bir insanın hayatının kurtarılabileceğini belirten öğrencilerin bu çağrısı, arkadaşlarını da harekete geçirdi. Gün içinde kurulan stantta onlarca genç kan bağışında bulunmak için sıraya girdi. Arkadaşlarının bu desteğinden oldukça memnun olduklarını belirten öğrenciler, kan bağışı kampanyasını yılın belirli dönemlerinde tekrarlayacaklarını söylediler.

 

 Bizim de bir gün ihtiyacımız olabilir!

 Kan bağışının insan hayatındaki öneminin altını çizen projenin yürütücüsü Y.Ü. Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi i Doç. Dr. Deniz Özdemir, “ Bir ünite kan ile yaşamı kurtarmak mümkün Sosyal sorumluluk dersi kapsamında yürüttüğümüz kan bağışı kampanyasına öğrencilerimizden destek görmek bizi mutlu etti. Bir gün bizim de ihtiyacımız olabilir düşüncesi ile hareket edip  bağışa katılanların sayının daha fazla olmasını temenni etmiştik. İleriki tarihlerde düzenlenecek kan bağışı kampanyalarında katılımcı sayının artacağına inanıyorum. Bağış kampanyamıza hassasiyet gösteren öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 Haber : Hande Sönmez-İletişim Fakültesi 2. Sınıf Öğrencisi