Yaşarlı dağcılardan zorlu tırmanış

Yaşarlı dağcılardan zorlu tırmanış

Yaşar Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu (YÜDDOST), 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Aladağlar silsilesinde yer alan Küçük Demirkazık Zirvesi’ne tırmandı.

Geçtiğimiz yıllarda Erciyes’in Şeytan ve Nesrin Topkapı, Aladağlar’ın Alaca, Güzeller ve Eznevit Karasay ile Toroslar’ın Kızlar Sivrisi zirvelerine tırmanan Yaşar Üniversitesi Dağcılık Topluluğu üyeleri, bu yıl da yine Aladağ’ların Küçük Demirkazık Zirvesi’ne tırmandı. Eğitmenleri Neşet Hakan Arsan ve yardımcısı Hakan Mat eşliğinde Erim Fırat Ceylan, Burak Ermiş ve Özgün Eren’den oluşan 5 kişilik ekip, 19 Mayıs’ta Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sabahı ilk olarak Arpalık Yaylası’nda bulunan kamp alanına ulaştı.

Ekipmanlarını kontrol eden ekip, önceden belirledikleri rotayı harita üzerinden son kez gözden geçirip, dinlenmeye koyuldu. Gece yarısı uyanan dağcılar, Küçük Demirkazık’ın Doğu Kulvarı’ndan zirveye doğru yola koyuldu. Kar sularının aktığı dere boyunca ilerleyen öğrenciler, sabaha karşı kar yağışının başlamasıyla zor anlar yaşadı. İrtifa yükseldikçe artan sis nedeniyle ilerlemekte güçlük çeken ekip, zirveye 90 metre kala, hava şartlarının etkisini iyice arttırması nedeniyle dönüşe geçti. Artan kar yağışı eşliğinde zor bir iniş gerçekleştiren ekip, akşam saatlerinde yeniden kamp alanına ulaştı.

Zirve tırmanışı için özellikle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı seçtiklerini ifade eden YÜDOST üyeleri, “Bizler de gönül verdiğimiz sporu yaparak, Atamız’ı anmak istedik” dedi.

Öğrencilerin 4 yıldır sıkı bir eğitimden geçtiğini ifade eden eğitmen Hakan Arsan ise, “Bu kez hava şartları etsisini arttırınca zirveye 90 metre kala dönüşe geçmek zorunda kaldık. Dağ ile inatlaşır, risk alırsak yaptığımız sporun felsefesine tamamen ders düşmüş oluruz” dedi. Öğrencilerin zor bir tırmanışı başarıyla tamamladığını da belirten Arsan, “Öğrendiklerini bu zorlu tırmanışta başarıyla uygulayarak beni gururlandırdılar. Onlar artık dağların bir parçası oldular” diye konuştu.