Yaşar’ın gururu oldu

Zeynep Oral

Yaşarlı genç yönetmen Zeynep Oral, Altın Koza’dan sonra Altın Portakal’da da birinci oldu

Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Film Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi Zeynep Oral’ın çektiği belgesel Adana Altın Koza Film Festivali’nde elde ettiği birinciliğin ardından 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda da  ‘En İyi İlk Belgesel Film’ ödülüne layık görüldü.

Zeynep Oral
Zeynep Oral

Hayalim sinema

49. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali’nde “Ben, Sen, O…” ismini verdiği belgeseli ile “En İyi İlk Belgesel Film” ödülünü kazanan Zeynep Oral, ödülünü ünlü belgesel yönetmeni Kemal Öner’in elinden aldı. Ödül gecesi çok heyecanlı olduğunu dile getiren Yaşar Üniversitesi’nin başarılı akademisyeni güçlü rakiplerini geride bırakarak birinci seçilmesinin kendisi için gurur verici olduğunu söyledi.

 

 

En büyük hayalinin bir sinema filmi çekmek olduğunu belirten Oral, “Altın Koza’dan sonra aynı belgeselimle ikinci kez ödül kazanmak gerçekten benim için sürpriz oldu. Çünkü yarıştığım tüm belgeseller birbirinden iddialıydı ve yönetmenleri çok güçlü isimlerden oluşuyordu. Büyük bir gurur yaşadım. En büyük hayalim ise bir sinema filmi çekebilmek. Kısa film denemelerimin ardından bu yönde çalışmalarım olacak. Sinema her zaman hayatımda var olacak” dedi.

no images were found